L'Aula d'Hostaleria celebra el desè aniversari amb una nova ampliació

Amb una inversió de 221000 euros s'han adequat les instal·lacions als nous requisits formatius

Redacció
25 de febrer del 2013
Inauguració Aula d'Hostaleria.
Inauguració Aula d'Hostaleria. | CCR
L'Aula d'Hostaleria forma uns 75 joves. Foto: CCR

L'Aula d'Hostaleria ha celebrat el desè aniversari amb una nova ampliació, la segona des de la seva creació el 2003. El divendres passat es va realitzar la inauguració d'un projecte que ha tingut un cost de 221.000 euros i ha permès adequar les instal·lacions als nous requisits de la formació que s'hi imparteix. L'acte va comptar amb la presència de Joan Cañada, secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals així com Eudald Casadesús, delegat del Govern a Girona que van coincidir en reivindicar el paper del Consorci Ripollès Desenvolupament i l'Aula en millorar l'ocupabilitat de les persones i, en aquest cas, especialment dels joves.

Les obres han suposat ampliar les instal·lacions en 60 metres quadrats més i adequar els espais així com adquirir nova maquinària per tal de complir amb els nous requisits per impartir formació (així s’han pogut obtenir fins a quatre certificats de professionalitat del Servei d’Ocupació de Catalunya). En aquest sentit s'ha ampliat l'aula de pastisseria i l’aula de servei i s’ha adequat l’aula de cuina. També s’han adquirit 15 cuines noves i nova maquinària per a les classes de pastisseria i s'ha adequat una zona de bar, una zona freda de pastisseria, una recepció i un magatzem. Tot plegat ha tingut un cost de 221.000 euros dels quals 210.000 provenien del Pla únic d’obres i serveis (PUOSC). Es tracta de la segona reforma de les instal·lacions en deu anys després de la que es va realitzar l'octubre de 2008.

Actualment a l’Aula d'Hostaleria hi ha uns 75 alumnes que fan formació reglada i formació ocupacional: dos cicles formatius de grau mig de Cuina i de Pastisseria i Forneria, conjuntament amb l’Institut Abat Oliba de Ripoll, el Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) d’auxiliar de cuina i serveis de restauració, un Pla de Transició al Treball (PTT) i cursos dels programes Joves per a l’ocupació i Persones aturades de llarga durada del SOC. A les instal·lacions ubicades al Consorci Ripollès Desenvolupament també s’hi realitza formació contínua de reciclatge per a professionals fent que el nombre de persones que hi passen al cap de l'any se situï a l'entorn del centenar.

Les autoritats a la inauguració de l'Aula d'Hostaleria del Ripollès. Foto: CCR