La UIER vol facilitats per a la implantació d'empreses petites a les colònies industrials

Redacció
20 de febrer del 2013
La reunió va aplegar representants de Territori i de la UIER.
La reunió va aplegar representants de Territori i de la UIER. | ElRipollès.info
La reunió va aplegar representants de Territori i de la UIER. Foto: ElRipollès.info

La Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER) vol facilitats per a la implantació d'empreses petites a les colònies industrials de la comarca. Una petició que passa per modificar el Pla director aprovat el 2010 i que només permet ubicar un tipus d'activitat a cada colònia. En aquest sentit dimarts es van reunir a la colònia Santa Maria de Ripoll amb representants de Territori i Sostenibilitat per tal d'exposar-los aquestes reivindicacions.

La Generalitat té sobre la taula la petició de revisar el planejament de les colònies Santa Maria i la Farga Bebié. Tanmateix, Roser Vilella, responsable de Polítiques de Sòl de la direcció general d'Urbanisme, va explicar que les modificacions que es plantegin seran genèriques a totes les colònies industrials. “Actualment és molt difícil aconseguir una única activitat que torni a donar vida a tota una colònia. Per això entenem des del Departament que s'ha de fer algun canvi perquè puguin entrar-hi empreses petites que són les que actualment generen negoci” va assegurar.

Per la seva banda, el president de la UIER, Eudald Castells, va assegurar que l'objectiu de les reivindicacions és aconseguir que les colònies tornin a ser un espai industrial i que aportin nous negocis i activitats empresarials al Ripollès.