Ernest Maragall ofereix el paraigües del seu partit als socialistes descontents

L'exconseller d'Educació presenta a Ripoll la Nova Esquerra Catalana en un acte de petit format amb la presència de destacats militants i exmilitants del PSC

Arnau Urgell
20 de febrer del 2013
Ernest Maragall va presentar a Ripoll la Nova Esquerra Catalana.
Ernest Maragall va presentar a Ripoll la Nova Esquerra Catalana. | ElRipollès.info
Ernest Maragall va presentar a Ripoll la Nova Esquerra Catalana. Foto: ElRipollès.info

Ernest Maragall va presentar aquest dimarts la Nova Esquerra Catalana, el nou projecte polític que impulsa, en plena crisi del PSC del Ripollès. De fet, diversos destacats militants i exmilitants socialistes van acceptar la invitació per escoltar els plantejaments de l'exconseller d'Educació que va oferir-los el paraigües que representa una formació que vol “sumar” entre les diverses esquerres existents.

La presentació en societat de NEC al Ripollès va ser un acte de petit format que va aplegar una dotzena de persones a la sala Eudald Graells. L'amfitrió era Felip Pons que fins a les passades eleccions va ser el primer secretari de l'agrupació del PSC a la Vall de Camprodon. També hi van assistir Josep Bassaganya, exalcalde de Sant Joan, així com tres de les cares visibles del partit en l'actualitat: Núria López, Ramon Roqué –que ha demanat la baixa temporalment- i Enric Pérez.

En la prèvia Ernest Maragall va assegurar que “no treballen en base a cap descontent ni cap frustració individual o col·lectiva” en referència a les “peripècies” que està vivint el PSC al Ripollès. Això sí, va assegurar que volien oferir un projecte al conjunt dels ciutadans però especialment als que es reclamen socialistes i que, per tant, NEC els pot donar “aixopluc i acollida”. “Expresso tot el respecte a la situació que viu el PSC del Ripollès i tota la voluntat de trobar-nos en el camí” va assegurar el primer president de la nova formació.

Aplegar les esquerres a les municipals

Maragall va expressar la intenció que Nova Esquerra Catalana es pugui implantar al Ripollès. “Seria absurd que no tingués representació. Aquí també hi ha una ciutadania progressista i il·lusionada que busca un referent” va explicar tot assenyalant que ja hi ha diversos ciutadans que se'ls han adreçat per representar un projecte que vol donar molta llibertat a cada territori per organitzar-se.

NEC vol tenir un paper actiu a les municipals però amb la intenció de “compartir més que competir”. En aquest sentit volen jugar un paper de “catalitzador” que permeti aplegar les esquerres “amb el nom que sigui” allà on hores d'ara no hi hagi una alternativa consolidada. “El que importa menys és la nostra sigla. Si el nostre projecte té èxit vol dir que el nom ha de desaparèixer” va concloure.

Ernest Maragall amb Felip Pons i Ramon Roqué. Foto: ElRipollès.info