La nova escola de Sant Joan serà inicialment només de secundària

El Govern licita el contracte per a la redacció del projecte executiu de la primera fase del nou Institut-Escola. L'Ajuntament ho celebra molt tenint en compte el context econòmic del país

Redacció
19 de febrer del 2013
Coromina del Bac
Coromina del Bac | Google Maps
Terrenys on s'ha de construir la nova escola de Sant Joan. Foto: Google

La reivindicada nova escola de Sant Joan de les Abadesses acollirà inicialment només els alumnes de secundària. Una novetat que es desprèn de la licitació del contracte per redactar el projecte executiu i la posterior direcció de l'obra del nou equipament que s'ha de construir a la Coromina del Bac. La regidora d'Ensenyament, Montserrat Tallant, tot i admetre que durant un temps els alumnes de primària continuaran a l'actual edifici celebra "molt" l'anunci de la licitació "tenint en compte el context econòmic del país". "En molts municipis es reclamen instituts i escoles i és important que s'hagi fet aquest pas" ha afegit.

El 5 de febrer l'empresa pública Infraestructures de la Generalitat (Infraestructures.cat) va publicar l'anunci pel qual es contracta el projecte per valor de poc més de 158.000 euros. Una obra que, tal i com deixa clar en la seva descripció, consisteix en la nova construcció de la primera fase d'un institut-escola amb una línia de secundària per a 120 alumnes.

La superfície construïda tindrà un total de 1.280 metres quadrats i el nou edifici comptarà amb quatre aules d’ESO, una aula de desdoblament, una de reforç, un magatzem, una biblioteca, una aula de música, una de plàstica o audiovisuals, una aula taller i un laboratori, a més de sales per a l’administració i per als professors i per al servei. Fora de l’edifici també es destinarà una zona de jocs de 600 metres quadrats per a primària i secundària, una pista poliesportiva i una àrea per a bicicletes. El pressupost d’execució serà de 1.516.000 euros. El projecte també ha de preveure les propostes d’ampliació per a dues línies d’infantil i primària per a 450 alumnes més.

Les empreses que vulguin optar-hi tenen vint dies per presentar ofertes mentre que l'obertura de les pliques no serà fins al 19 de març. Tallant explica qeu hores d'ara no hi ha cap termini per construir un equipament que s'ha de situar a la Coromina del Bac, a l'entrada nord de la població. Això sí, considera "probable" que durant un període de temps els alumnes de secundària estiguin al nou equipament mentre que els de primària continuïn a l'edifici del Mestre Andreu. "L'objectiu final és que tots acabin a la Coromina del Bac" recorda.

La construcció d'una nova escola és una reivindicació compartida de tots els partits polítics de la vila així com de l'AMPA que l'any passat va considerar que la situació era "pitjor que estar en barracons".