L'Estat espanyol denuncia Campelles per declarar-se «territori lliure i sobirà»

L'alcalde Joan Dordas es planteja no recórrer: “Ni un pas enrere” afirma visiblement molest

Arnau Urgell
08 de febrer del 2013
Relleu històric a Campelles.
Relleu històric a Campelles. | Pere Dordas
Sala de plens de Campelles el dia que Joan Dordas va esdevenir alcaldes. Foto: Pere Dordas

Continua l'ofensiva de la delegació del Govern espanyol contra els municipis sobiranistes. Al Ripollès el primer ajuntament denunciat ha estat Campelles pel fet de declarar-se “territori català lliure i sobirà”. L'alcalde Joan Dordas (Independents per Campelles, llista vinculada al PSC) ha explicat que es planteja no presentar al·legacions al jutjat contenciós: “Ni un pas enrere, els estarem esperant” ha explicat a ElRipollès.info visiblement molest.

El 25 de d'octubre passat el ple de Campelles va aprovar una moció en la qual simbòlicament es declarava “territori lliure i sobirà”. Seguia l'estela iniciada per Sant Pere de Torelló i Calldetenes (Osona) que ràpidament es va estendre al Ripollès i a la resta del país. Ara han esdevingut els primers de la comarca en ser denunciats per la delegada Maria de les Llanos de Luna que no para d'enviar als jutjats els ajuntaments que han assumit posicionaments independentistes o bé no tenen la bandera espanyola hissada.

Aquest dimarts, 5 de febrer, el consistori del petit municipi de la Vall de Ribes va rebre la demanda signada per l'advocada de l'Estat Marta Ayllón i que el jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona ha acceptat a tràmit. L'Ajuntament de Campelles té 20 dies per presentar-hi al·legacions però l'alcalde es planteja no fer-ho. “Això és tenir poca feina, no ens hem de distreure” explica Dordas que assegura que no donaran “ni un pas enrere”. Tot i això, en els propers dies acabaran de decidir juntament amb la resta de regidors i el secretari si realitzen algun tipus d'acció.