Cent estudiants es manifesten a Ripoll contra la Llei Wert

L'acció s'emmarca en una vaga de tres dies que ha tingut un seguiment nul al Ripollès

Redacció
07 de febrer del 2013
Un centenar d'estudiants de l'Institut Abat Oliba de Ripoll s'han manifestat aquest migdia contra la nova Llei d'educació que propugna el ministre José Ignacio Wert. L'acció s'emmarca en una vaga de tres dies convocada a nivell estatal a tots els centres de secundària però que al Ripollès ha tingut un nul seguiment.

Els alumnes s'han concentrat al giratori de l'entrada de Ripoll amb una pancarta amb el lema “L'escola en català”. En tractar-se d'una manifestació no comunicada prèviament s'han hagut de desplaçar fins a la plaça de l'Ajuntament passant per les voreres sense tallar la carretera de Barcelona com acostumen a fer en les mobilitzacions d'aquest tipus. Cal recordar que la vaga de tres dies protestava contra la “privatització i l'espanyolització” de la LOMCE que vol aprovar el Ministeri d'Educació i també contra les retallades de la Generalitat a l'ensenyament.

Cal recordar que Wert és persona non grata no només a Ripoll sinó també a Sant Joan de les Abadesses pels seus plans d'eliminar la immersió lingüística.