La nevada acumula 10 cm al nord i a l'oest del Ripollès

Les precipitacions van provocar pocs problemes tot i que a la tarda es va tancar l'escola de Planoles

Redacció
07 de febrer del 2013
A Gombrèn s'han acumulat uns 6 cm.
A Gombrèn s'han acumulat uns 6 cm. | Hermenegild Falguera
A Gombrèn s'han acumulat uns 6 cm. Foto: Hermenegild Falguera

La nevada febles que afecta el Ripollès des d'ahir –especialment la meitat nord- es mantindrà fins al migdia. Fins ara, s'han acumulat més de 15 centímetres en punts com Setcases i entre 5 i 10 centímetres a Planoles, Molló (7 cm) i Gombrèn (6 cm). Per altra banda, ha emblanquinat les zones verdes de Ribes de Freser i Camprodon mentre al Baix Ripollès tot just cauen quatre volves anecdòtiques a municipis com Ripoll i Campdevànol.

Segons el Servei Català del Trànsit
l'única restricció és la prohibició del pas de camions per la collada de Toses (N-260) així com l'ús de cadenes per la resta de vehicles. També cal circular amb precaució a diverses carreteres de les valls de Camprodon, de Ribes i a Gombrèn (oficialment calen cadenes fins al coll de Merolla). En canvi, Vallter 2000 ha anunciat que ha tancat tant l'estació com els seus accessos.

Malgrat que les precipitacions aniran remeten a partir del migdia s'ha decidit tancar aquesta tarda l'escola de Planoles. La mesura afecta un total de dotze alumnes.

Per tot plegat el Servei Meteorològic de Catalunya té activat un avís per la possible acumulació (risc baix) de 5 cm per sobre els 600 metres així com un avís per fort vent que es manté fins al divendres al migdia.

Incidències al trànsit
 


Avís per possibles nevades per dijous 7 de febrer (perill moderat)

Avís per ventades per dijous 7 de febrer (perill alt)

Avís per possibles nevades per divendres 8 de febrer (perill moderat)
 



Setcases ben nevat. Foto: Aleix Busquets

Neu a la carretera de Molló a Camprodon. Foto: Núria Maya