Vent de nord de 120 km/h

El temporal de vent ja és història després de provocar incidents poc importants als pobles, obligar a tancar les estacions i afectar la circulació ferroviària

Arnau Urgell
03 de febrer del 2013
Estelades enmig de la neu a Núria.
Estelades enmig de la neu a Núria. | Pep Ubach
Estelades enmig de la neu a Núria. Foto: Pep Ubach

Tal com indicaven les previsions el cap de setmana està marcat per les fortes ventades. Un vent de nord que ha arribat a superar els 100 km/h en punts com Gombrèn, Núria i Setcases i que a la resta de la comarca –tant a les cotes altes com a les valls- ha deixat ratxes màximes entre els 70 i els 90 km/h. De moment, els Bombers han hagut de fer una desena de sortides per la caiguda d'arbres i objectes de mobiliari urbà –el més curiós la bola que corona l'església de Sant Pol de Sant Joan- així com per un petit incendi al barri de Vistalegre de Ripoll. Cal recordar que Protecció Civil ha recomanat no realitzar activitats a l'aire lliure al llarg del matí.

El vent continuarà bufant fins al vespre. Tanmateix, a partir del migdia començarà a perdre intensitat. Les principals afectacions són a les estacions d'esquí ja que tant Vallter 2000 com Vall de Núria han hagut de tancar a causa del torb. També hi ha problemes per circular amb el tren, concretament, entre el Figaró i Sant Martí de Centelles (Osona) –incidència ja solucionada-, mentre que de Ripoll a la Tor de Carol es continua fent per carretera.

Per altra banda, la nevada de dissabte a la tarda obliga a circular amb molta precaució a la zona de la vall del Rigard. Durant unes hores ha estat tallada la carretera que uneix Planoles i Toses mentre que per la collada (N-260) calien cadenes. Hores d'ara, segons el Servei Català de Trànsit, s'han aixecat aquestes restricions. Precisament a Planoles el vent ha acumulat congestes de neu a la mateixa població (foto de Jordi Bober).

Ratxes màximes vent: dissabte 2 i diumenge 3 de febrer

Gombrèn: 109 km/h
Molló: 83,5 km/h
Núria: 112 km/h
Planoles: 99 km/h
Ribes de Freser: 84 km/h
Ripoll: 78 km/h
Sant Pau de Segúries: 87,2 km/h
Setcases: 122,3 km/h
Tregurà: 79 km/h





Avís per fort vent per diumenge 3 de febrer (risc molt alt)
 

Campelles emblanquinat el dissabte a al tarda. Foto: Pep Garriga