El PSC de Campdevànol, amb la Declaració de Sobirania

El ple de la corporació també aprova per unanimitat el rebuig a l'extracció d'hidrocarburs amb "fracking"

per Redacció, 1 de febrer de 2013 a les 14:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Campdevànol es va sumar aquest dijous a les desenes de municipis, consells comarcals i diputacions que estan donant suport a la Declaració de Sobirania. Ho van fer per unanimitat amb els vots de CiU i ERC però també del PSC. De fet, els socialistes del Ripollès ja han expressat per activa i per passiva que el passat 23 de gener el seu partit hi havia de donar suport. Fins ara, han votat “sí” a Ripoll i Sant Joan de les Abadesses.

L'alcalde Joan Manso va ser l'encarregat de llegir la Declaració de Sobirania. “Quan arribi el moment cada partit apostarà per un posicionament sobre la independència però ningú ens pot treure el dret a decidir” va declarar. En una línia semblant es va expressar Núria López, portaveu del PSC, que va recordar que “la democràcia és donar la veu al poble”. “Donem suport amb convicció a que el poble català pugui decidir el seu futur” va afegir. Abans, a través de Twitter, va recordar que “malgrat estar de baixa per maternitat no es volia perdre el fet de donar suport a la moció pel dret a decidir”.


Campdevànol s'afegeix al front antifràcking

L'Ajuntament de Campdevànol també es va afegir als que els darrers dies s'han sumat al front contra la possible utilització del fracking per extreure hidrocarburs. Joan Manso va explicar que calia solidaritzar-se amb els municipis que tenen més possibilitat de quedar afectats –Teredo Oil, l'empresa que té el permís d'investigació, ha parlat de Ripoll, Sant Joan i Ogassa-. Per altra banda, va recordar que hi ha estats europeus que han decretat moratòries.


La moció contra el fracking, com la resta de temes tractats al ple, es van aprovar per unanimitat. També el fet de deixar de formar part de la Federació de Municipis de Catalunya –l'associació municipalista pròxima al PSC- per tal d'estalviar-se la quota de 700 euros i quedar-se només a l'Associació de Municipis i Comarques.

 

Participació