Enric Pérez: «El PSC està partit i havia de votar sí»

Els socialistes de Ripoll voten a favor d'una moció de suport de la Declaració de Sobirania i continuen mostrant les discrepàncies amb la direcció

Arnau Urgell
30 de gener del 2013
Enric Pérez continua com a líder del PSC.
Enric Pérez continua com a líder del PSC. | PSC Ripoll
Enric Pérez a la seu del PSC de Ripoll en una imatge d'arxiu. Foto: PSC Ripoll

El PSC de Ripoll es va sumar a CiU i ERC a l'hora d'aprovar una moció de suport a la Declaració de Sobirania. Un gest que no va sorprendre –ja ho havien fet a Sant Joan de les Abadesses i, en principi, ho continuaran fent a la resta de la comarca- però que es va veure acompanyat per una intervenció d'Enric Pérez molt crítica amb la direcció. “El PSC està partit i hauria hagut de votar sí” va afirmar.

L'alcalde Jordi Munell va voler donar una certa solemnitat a la moció llegint el contingut íntegre de la declaració aprovada a la cambra catalana. “És un posicionament històric” va assegurar. “El dret a decidir és el principi bàsic de la democràcia. No estem demanant tant” va afegir la republicana Teresa Jordà. D'aquesta manera, el text va tirar endavant amb els vots dels 16 regidors que sumen CiU, ERC i PSC i l'abstenció de PxC –tot i que habitualment havia votat a favor de les mocions sobiranistes-.

Abans de la votació, Enric Pérez es va mostrar molt dur amb el seu propi partit que considera que ha quedat “partit” després de la votació del Parlament. “El PSC hagués pogut fer dos coses però no pas votar en contra” va explicar tot assegurant que “es van equivocar”. Respecte als cinc diputats “díscols”, Pérez va afirmar que l'únic retret “és que haurien hagut de votar sí”. Pel líder dels socialistes de Ripoll el poble català té dret a decidir buscant un marc legal que li doni cobertura.

De fet, la revolta que està vivint el Partit Socialista al territori no s'atura. Ahir mateix sis dels set representants a la Diputació de Girona també van votar “sí” en una moció similar a la de l'Ajuntament de Ripoll. Hores després d'ambdues votacions, el líder del PSC, Pere Navarro, hi ha restat importància i ha descartat imposar sancions perquè considera que els regidors "tenen marge de maniobra".