Teredo Oil descarta utilitzar el «fracking»

El director general de l’empresa parla per primera vegada assegurant que volen utilitzar una "tècnica més evolucionada sense productes químics"

Redacció
30 de gener del 2013


Phillip Paris, director general de Teredo Oil España, ha assegurat que l'empresa no vol utilitzar el sistema de fracking a la Garrotxa, el Ripollès i Osona, zona on la companyia ha rebut un permís de la Generalitat per investigar l’existència d’hidrocarburs. En tot cas, i en les primeres declaracions públiques de l'empresa realitzades al programa 8 al dia de 8TV, volen emprar un “mètode més evolucionat” sense compostos químics, amb sorra, aigua i pressió –tot i que no en dóna el nom-.

“Estem parlant de gas, no necessitem el fracking. I l’impacte ambiental serà mínim”, apunta Paris. El directiu diu que preveuen començar els treballs d'investigació a l’abril i que, si acaben interessats a explotar el gas, són una companyia responsable i minimitzaran uns riscos que coneixen a la perfecció. “El que s’ha de controlar és que quan surti el gas no caigui al terra”, afegeix.

El Govern va acordar el 2 d'octubre del 2012 autoritzar el permís sol·licitat per l'empresa anglesa Teredo Oils per investigar la presència d'hidrocarburs a l'àrea denominada Ripoll, formada per 51.201 ha de vuit municipis del Ripollès, així com vuit més d'Osona i vuit de la Garrotxa. La decisió ha provocat una reacció en cadena al territori, on es considera que es pot obrir la porta a l'extracció mitjançant el fracking, una tècnica que té aparentment un gran impacte ecològic, i que inclou un gran consum d'aigua, una gestió complicada de l'aigua residual, sorolls i l'impacte visual, i la possible contaminació, per la utilització d'additius químics, tant de les aigües subterrànies com de les superficials, entre altres.

Diversos ajuntaments de la comarca ja s'han posicionat sobre l'ús d'aquesta tècnica i, a més, el proper divendres es constituirà la plataforma Aturem el Fracking del Ripollès. Des de la mateixa plataforma, a través de Twitter, s'ha titllat de "fals" l'intent de "minimitzar l'impacte" per part de l'empresa. "Ni fracking ni anàlegs" han afirmat tot assegurant que "els prenen per imbècils" quan donen com alternativa una tècnica que en realitat no deixa de ser fracking.

Totes les notícies sobre el fracking al Ripollès