Amós Miguélez, ripollès de l'any a títol pòstum

També es va premiar Carme Font, Francesc Moret, Aleix Fàbregas i Estiluz, entre altres

per Redacció, 26 de gener de 2013 a les 17:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les filles d'Amós Miguélez van recollir el premi de ripollès de l'any. Foto: CORISA

Els Premís Líders , organitzats per Comunicacions del Ripollès, van atorgar la condició de ripollès de l'any a títol pòstum a Amós Miguélez. En la gala, que va presidir el conseller Francesc Homs, també es va premiar la ripollesa Carme Font (Major de l'Any); el mollonenc Francesc Moret (Joventut); el ripollès Aleix Fàbregas (Esports); l'empresa Estiluz de Sant Joan de les Abadesses (Empreses i Indústria); la botiga ribetana Cal Pairó (Comerç local); l'Associació de Gossos d'Atura de Ribes de Freser (Projecció Cultural, Ecològica i Popular); l'Associació de Carnissers i Xarcuters del Ripollès (Gastronomia i Turisme); l'Agrupació Sardanista Ripoll (Món associatiu i responsabilitat social) i l'empresa ribetana Pirineu Actiu (Nou emprenedor).


Amós Miguélez és el tercer ripollès de l'any després de Josep Labró –també a títol pòstum- i Eudald Maideu. L'impulsor de la campanya Net i Bonic i del Tren dels Gladiols –iniciativa per reivindicar el Transpirinenc- va morir el 2009 però precisament l'any passat es va reactivar la campanya per tal que la vila estigui ben florida. Nascut a San Pedro de Foncollada (Lleó) el 1941 va fundar amb el seu germà Robert l'empresa de jardineria, ARP, embrió del que seria després l'associació Net i Bonic. El premi entregat pel conseller de Presidència, Francesc Homs, el van recollir les seves filles.

Foto de família dels premiats. Foto: CORISA

 

Participació