Vallter 2000 i Llanars, final i sortida d'etapa de la Volta Catalunya

L'estació d'esquí de Setacases no acollia un final d'etapa de la cursa ciclista des del 1992

Arnau Urgell
25 de gener del 2013
El gran grup arribant a Planoles.
El gran grup arribant a Planoles. | Adrià Costa
La Volta Catalunya tornarà a passar enguany pel Ripollès. Foto: Adrià Costa

La Volta Ciclista Catalunya no s'acostuma a oblidar del Ripollès. De fet, dels darrers cinc anys en tres ocasions la prova més important del país ha passat per la comarca. Enguany, a més, els aficionats a aquest esport podran gaudir d'un final d'etapa a Vallter 2000 i d'una sortida a Llanars.

La 93a edició de la Volta Catalunya es disputarà entre el 18 i el 24 de març. Sortirà de Calella per segona vegada mentre Banyoles acollirà el final de la segona etapa. Un dels finals en alt, a la tercera etapa, acabarà a l'estació d'esquí de Vallter després de sortir de Vidreres. De fet, ja va avançar aquesta possiblitat a Ripoll el mateix president de Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó, l'empresa pública que ha aquirit el 70% de les accions del complex. A més, Llanars serà la sortida de la quarta etapa el 21 de març que acabarà a Portainé. Malgrat que no s'ha fet públic el recorregut és clar que passarà per bona part de la comarca –com a mínim per Camprodon, Sant Pau, Sant Joan i Ripoll-.

L'any passat la Volta va passar per la comarca en una jornada de meteorologia infernal. Els ciclistes van coronar amb pluja el coll de Coubet i amb aiguaneu la collada de Toses, ambdós de primera categoria. Malgrat que l'etapa s'havia d'acabar a Portainé, l'organització la va retallar 55 quilòmetres a causa de la intensa nevada que va afectar el Pirineu.

A Vallter, 21 anys més tard

No és la primera vegada que una etapa de la Volta Catalunya acaba a Vallter 2000. Ho va fer el 1992, ara fa 21 anys, amb victòria de Tomy Rominger. En aquella edició la prova la guanyar Miguel Indurain. Ara la prova ciclista tornarà a l'estació d'esquí de Setcases gràcies a l'acord assolit entre els ajuntaments, el Consell Comarcal, la Mancomunitat de la Vall de Camprodon i, sobretot, FGC.

Galeries de fotos

Galeria de fotos 2012

Galeria de fotos 2011

Galeria de fotos 2008