Rugbi en català

El primer club d'aquest esport a la comarca podrà utilitzar el nom de Senglars del Ripollès

Redacció
23 de gener del 2013
El primer equip de rugbi del Ripollès.
El primer equip de rugbi del Ripollès. | Arnau Urgell
El primer equip de rugbi del Ripollès. Foto: Arnau Urgell

Rugbi i en català. Finalment, el primer club d'aquest esport a la comarca podrà tenir una denominació més nostrada: Senglars del Ripollès Rugby Club. De fet, era la intenció inicial dels seus impulsors però la coincidència amb un altre equip de Torroella de Montgrí els va fer optar provisionalment pel nom en anglès (Wild Boars). Finalment, i després del vist-i-plau de la Federació Catalana de Rugbi, l'equip que vol començar a competir l'octubre vinent s'ha pogut catalanitzar el nom. Els Senglars està format per més d'una vintena de jugadors de diverses poblacions de la comarca.

Una idea de bar

L'Àngel Ruiz és un dels impulsors de la iniciativa. “Quan estava a Escòcia vaig anar a veure diversos partits i em va agradar molt” explica. Des d'aleshores tenia la idea de poder muntar un equip al Ripollès. “Com totes les bones idees va sorgir en un bar” puntualitza Albert Santandreu, un altre dels membres de l'equip que explica que després de molt parlar-ne finalment han decidit posar-se a entrenar.

De moment han fet un parell de sessions preparatòries a Ripoll. “Primer toca posar-nos en forma i després ja farem més tècnica” assenyala Santandreu. Tot i que tot just han fet una mica de boca-orella la llista d'interessats supera la vintena malgrat que alguns, pel fet d'estudiar o treballar a Barcelona, només poden ser a les sessions dels divendres que, segurament, es faran fora de Ripoll.

Entre la primera fornada de jugadors n'hi ha dos que han jugat regularment a aquest esport a Barcelona i a Vic. Un parell més que ho han fet de manera puntual mentre que la resta són totalment novells. D'il·lusió no en manca tot i que, tal i com explica un dels jugadors mig en broma “ja veurem quants continuarem quan comencem a entrenar els placatges”.

Un camp amb porteries

L'equip ha apostat pel senglar com a símbol d'identificació. El fet que ja hi hagi un equip amb aquest nom a Torroella de Montgrí ha provocat que, de moment, deixin el nom en anglès tot i que la decisió encara no es definitiva. Més enllà de la denominació, un altre dels elements que hauran de solucionar serà disposar d'un camp amb porteries de rugbi. Ruiz explica que ja n'han demanat la instal·lació a Ripoll tot i que no està gens clar si tècnicament és possible i que una altra opció seria fer-ho a Ribes de Freser on els darrers anys s'han disputat un parell de partits amistosos, això sí, sense pals.