Organitza un concurs de cartes d'amor escrites a mà «perquè només rep factures»

El santjoaní Jose Alguacil vol reivindicar amb aquest certamen romàntic tornar a escriure a mà

per Redacció, 18 de gener de 2013 a les 15:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Jose Alguacil ha impulsat un concurs de cartes d'amor Foto: ElRipollès.info

En Jose Alguacil és l'actiu i inquiet responsable del Cafè de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses. Un dia, quan el carter li va dur la correspondència el va increpar afectuosament perquè “només li portava factures”. Aquesta situació –i constatar que els mateixos treballadors de Correus ja han assumit com una gran excepció veure una carta a mà- el va dur a idear un concurs tant romàntic com analògic.


“Vam començar a parlar amb la boca petita de tirar endavant alguna iniciativa per canviar una mica la situació” explica Alguacil. Finalment, amb l'ajuda d'en Joan Garcia de la Veu de Sant Joan van acabar redactant unes bases del que esdevindrà el primer Certamen de Cartes d'Amor de la població. “Se'ns està fent gros” admet l'impulsor de la iniciativa que ahir mateix va ser entrevistat per una emissora estatal com la COPE.

De moment, al Cafè de l'Abadia –que és on s'han d'enviar les cartes d'amor escrites a mà- encara no n'han rebut cap. Bé, sí que n'han rebut una d'una dona de Vic sol·licitant les bases del concurs per correu ordinari. “Ens va enviar els segells perquè no ens haguésim de gastar diners” explica Alguacil.


Tot plegat vol reivindicar “en positiu” tot allò analògic. “Potser hem passat massa de cop a Internet” assenyala l'impulsor del concurs que recorda que en pocs anys molta gent s'ha oblidat d'escriure a mà. Ara bé, no renega de l'àmbit digital ni molt menys: les bases del concurs estan penjades a Internet –en un dia va tenir unes 500 consultes- i els millors relats s'editaran en un e-book de l'Editorial Neurosi.

Matasagells anteriors al 30 d'abril


Com tots els concursos hi ha una data final per al lliurament d'unes obres que han de tenir, com a màxim, 800 paraules. En aquest cas però el límit, el 30 d'abril, l'indicarà el matasagells. Les dues millors cartes d’amor podran gaudir d’un sopar romàntic al Palau de l’Abadia i d’un cap de setmana a la casa de turisme rural El Reixac o a la casa de turisme rural Can Camps.

Bases i més informació del concurs

 

Participació