Mor Toni Suriñach, ànima de l'Eixam de la Vall de Camprodon

per Redacció, 17 de gener de 2013 a les 16:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Toni Suriñach (dreta) celebrant els 50 anys de Joan Vila (esquerra) ara fa nou anys. Foto: Joan Vila

Aquest dijous ha mort el camprodoní Toni Suriñach, als 67 anys d'edat. Era una de les ànimes de l'Eixam de la Vall de Camprodon, una entitat vinculada a la Creu Roja que cada mes organitza excursions per a la mainada amb l'objectiu de conèixer l'entorn. Precisament ell era “l'especialista” en explicar llegendes i altres coneixements del territori als nens.


L'Eixam va néixer fa uns dotze anys de la mà persones com la Montserrat Muntadas per tal de fer excursions amb els respectius fills. Dos anys després s'hi van incorporar el llanarenc Joan Vila i el mateix Toni Suriñach,. “Tothom l'apreciava molt” explica Muntadas. “Era l'avi de tots ells” ha assenyalat Vila a les xarxes socials. La darrera sortida en la qual va participar –normalment n'organitzaven una cada mes- va ser el passat 17 de desembre (vídeo) per tal de dur el pessebre al Talló, al límit entre els termes de Camprodon i Montagut i Oix.

 

Participació