Esquiada nocturna de papus

La Nit del Papu, que inclou una baixada de torxes, s'emmarca en els actes del World Snow Day

Redacció
16 de gener del 2013
Els papus esquiant a Núria.
Els papus esquiant a Núria. | Toni Anguera
Els papus tornaran a esquiar a Núria. Foto: Toni Anguera

Vall de Núria celebrarà aquest dissabte, com cada any, la tradicional Nit del Papu, activitat que reivindica la figura d'un fantasma típic de les valls de muntanya que surt a les nits. Es tracta d'una festa familiar que inclou una esquiada nocturna, una baixada de torxes, un sopar i ball per a tots els participants. La Nit del Papu, que arriba després d'una nevada que ha deixat 30 centímetres, s'emmarca en el Dia Mundial de la Neu (World Snow Day), promogut per la Federació Internacional de l’esquí (FIS) i al qual s'han adherit les estacions de FGC entre les quals la de Vallter 2000.

Una nit esquiant disfressats de papus

Tots aquells que ho vulguin es podran disfressar de papu i fer una esquiada nocturna per les pistes Coma del Clot, Les Creus, Eina i Roc Malé de Vall de Núria, que s’il·luminaran per a l’ocasió. Els remuntadors oberts seran el telecadira de La Pala, el telecabina Coma del Clot, el telesquí de la Cabana i la cinta de Roc Malé. A més, durant l’esquiada els participants podran escalfar el cos amb brou i un aperitiu.
  
També s'ha organitzat una baixada de torxes prèvia a l’esquiada nocturna, i també un final de festa posterior amb sopar al Bar Finestrelles i ball fins la mitjanit amb música en viu del grup Torn de Nit format per components de Virus.
 
El preu per persona és de 35 euros els adults i 25 euros els infants (de 7 a 14 anys), i inclou els trajectes d’anada i tornada amb el cremallera, el forfet, la disfressa de papu, la baixada de torxes, el sopar al bar Finestrelles i la participació al ball. Vall de Núria ha programat dues circulacions especials de baixada del cremallera (a les 23:00 i a les 01:00) perquè tothom pugui gaudir de la nit fins al final. A més, el diumenge per tal de celebrar el World Snow Day, hi haurà un 20% de descompte en el preu del cremallera més el forfet.

Exhibició de jilbing a Vallter

Vallter 2000 també s'afegeix al Dia Mundial de la Neu amb l'obertura per primera vegada aquest temporada de l'snowpark on s'hi realitzarà una exhibició de jiibing (baranes i calaixos) a la zona slopestyle. A més, tots els esquiadors podran gaudir d'un tast de tapes en els diferents serveis de restauració del complex d'esquí.

Focs artificials per celebrar la Nit del Papu. Foto: Toni Anguera

Les torxes il·luminant les pistes de Núria. Foto: Toni Anguera