ERC de Sant Joan vol declarar Wert persona «non grata»

Ripoll ja va censurar el ministre Cultura per la seva ofensiva contra la immersió lingüística

Redacció
16 de gener del 2013
El grup municipal d'ERC de Sant Joan de les Abadesses ha anunciat que registrarà una moció per tal que el plenari declari persona non grata a José Ignacio Wert per intentar tirar endavant una legislació que acabi amb la immersió lingüística. Cal recordar que l'Ajuntament de Ripoll va ser el primer de la comarca en censurar per unanimitat el ministre espanyol de Cultura i considerar-lo no benvingut a la vila. La moció de Sant Joan es debatrà en el ple ordinari de finals de gener.

Moció per declarar al ministre espanyol José Ignacio Wert persona «non grata» a Sant Joan de les Abadesses
El ministre d’Educació del govern espanyol José Ignacio Wert va presentar l’avantprojecte de llei orgànica de millora de la qualitat de l’educació (LOMCE). Un projecte que representa un nou atac al sistema educatiu català i al model d’immersió lingüística de Catalunya; un sistema que ha estat reconegut com un model d’èxit i que ha estat implantat amb un ampli suport social i polític de Catalunya.

Aquesta nova legislació pretén acabar amb un sistema d’immersió lingüística que ha resultat integrador i ha evitat la segregació dels alumnes de Catalunya per raó de llengua i pretén posar fi a un sistema educatiu que ha permès la convivència i la cohesió social catalana i ha estat respectuós amb la diversitat del nostre país. La llengua catalana ha estat i ha de continuar essent la llengua vehicular i de referència a l’escola. Fet que ha estat, tal i com s’ha demostrat al llarg dels darrers 30 anys, respectuós amb els drets lingüístics tant individuals com personals. I, per tant, no podem posar en perill un model d’èxit en l’aprenentatge per a les generacions actuals i futures del nostre país. L’impuls d’aquesta nova legislació està injustificat i la voluntat uniformitzadora del govern espanyol és evident i descarada i darrere d’aquesta acció s’hi troba la voluntat de trencar la normalització de la llengua catalana i un clar menyspreu vers el projecte pedagògic i de promoció de la igualtat d’oportunitats que s’ha aconseguit al llarg dels darrers anys a Catalunya.

Davant d’aquesta situació, creiem que es fa necessària una resposta conjunta i contundent en defensa del model de l’escola catalana. Creiem que el Govern de la Generalitat de Catalunya ha de continuar aplicant la Llei d’Educació de Catalunya i la millor garantia per al no retrocés en la qualitat del sistema educatiu català passa per a què de forma autònoma puguem defensar el nostre sistema, els nostres mestres, els nostres professors i, sobretot, el nostre alumnat.

Tenim el convenciment que aquest intent flagrant d’intrusió a la realitat educativa i social catalana, de la mà del ministre espanyol d’educació, es converteix en una enèsima mostra més de la necessitat d’accelerar al màxim possible la convocatòria d’un referèndum d’independència que permeti aconseguir l’estadi de la plena llibertat i de la plena sobirania a fi d’establir un model educatiu que respongui únicament a la realitat nacional i a la voluntat de la ciutadania de Catalunya. I, atès que Sant Joan de les Abadesses es va declarar territori lliure i sobirà el passat 28 de setembre del 2012 i cada cop és manifesta de forma més agreujant l’ofensiva contra la llengua catalana, la cultura catalana i la població i l’economia de Catalunya per part de l’Estat espanyol, els regidors del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses proposem al Ple de la corporació l’adopció dels següents acords:

Acords

Primer. Reprovar l’actuació del govern espanyol i, especialment, del ministre José Ignacio Wert a fi de declarar-lo persona non-grata al municipi de Sant Joan de les Abadesses.

Segon. Fer arribar aquest acord al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i al Ministerio Español de Educación, Cultura y Deporte.