Neu a les muntanyes... i enfarinada a les valls

La nevada, que ha deixat entre 1 i 10 cm a les poblacions, remet sense provocar greus problemes

Redacció
15 de gener del 2013
El sol ha sortit després de la nevada.
El sol ha sortit després de la nevada. | Laia Deler
El sol ha sortit després de la nevada. Foto: Laia Deler

La nevada que aquest matí ha afectat tot el Ripollès pràcticament ha remès després de deixar entre 1 i 10 centímetres. Mentre a les poblacions més elevades la precipitació ha estat més important a les cotes més baixes ha estat totalment anecdòtica i, pocs minuts després de remetre ja s'havia fos part de la neu.

Poques incidències

Un nou front d'origen atlàntic ha portat la neu als Pirineus. En aquesta ocasió però la nevada ha arribat també al Ripollès on a les muntanyes s'acumulen quasi 30 centímetres en punts com Vallter i Núria. La gran novetat, tal com indicaven algunes previsions, ha estat que la precipitació també ha afectat les valls. Ha començat emblanquinant punts de la Vall de Camprodon i la Vall de Ribes però poc a poc també ha agafat al Baix Ripollès. A les cotes més baixes els gruixos han estat anecdòtics mentre que en punts com Planoles, Setcases i Molló han arribat als 4 cm i a Espinavell arriben als 9.

La nevada no ha provocat incidències al trànsit excepte la restricció del pas de camions entre Puigcerdà i Planoles a través de la collada de Toses així com l'ús de cadenes entre Molló i el coll d'Ares. A la tarda, s'ha tornat a imposar la restricció i també l'ús de cadenes a la carretera que comunica amb la Cerdanya.

A Planoles ha tancat l'escola rural Núria Morer i Pi de Planoles deixant dotze alumnes sense classe. Un tancament que, segons informa el Consell Comarcal, no afecta el transport escolar però sí el servei del menjador. Pel que fa a la resta de centres escolars de la comarca, de moment, mantenen les classes amb normalitat.

  Incidències de trànsit  


 
Petita enfarinada a Ripoll. Foto: Arnau Urgell

La nevada també ha emblanquinat Camprodon. Foto: Sílvia Vilanova/Valldecamprodontv.com

Espinavell ben blanc a mig matí. Foto: Eva Martínez/Can Jordi

Enfarinada anecdòtica a Ripoll. Foto: Arnau Urgell