Genís Zapater, campió català de curses verticals

Victòria a la Cronovallter de l'esquiador de l'SCC

Redacció
13 de gener del 2013
Vídeo Cronovallter
Vídeo Cronovallter
Sortida de la Cronovallter. Foto: FEEC

Genís Zapater es va proclamar aquest dissabte campió de català de curses verticals d'esquí de muntanya després de guanyar la desena Cronovallter amb un temps global de 32 minuts i 29 segons. L'esquiador de l'SC Camprodon es va imposar al berguedà Joan Freixa i a Aleix Domènech (CE Olot), el millor júnior de la competició.

La cronoescalada de Vallter es va poder disputar aquest dissabte després que s'hagués d'ajornar per manca de neu el mes de desembre. Tot i tractar-se enguany del Campionat de Catalunya, la coincidència amb la primera prova de la Copa del Món va afectar-ne la participació. La victòria va ser per Genís Zapater que va ser segon (16:25) a la primera mànega –sortida en massa- però que va aconseguir el triomf global gràcies a l'ascensió individual (16:05). Joan Freixa, el millor a la primera pujada de 333 metres (16:21), es va haver de conformar amb el segon lloc al podi. També cal destacar la setena posició de l'ogassenc David Garcia (UE Sant Joan).

En categoria femenina la victòria va ser per Alba Xandri (AE Runners Berguedà) mentre que Anna Comet (UE Vic) i Laura Balet (UE Sabadell) –la millor júnior- van completar el podi-. Naila Jornet, de l'Ski Club Camprodon i germana del millor del món de l'especialitat, va ser quarta.

Classificació de la X Cronovallter (pdf)