La Cronovallter coronarà el campió de Catalunya de curses verticals

La prova es disputarà dissabte després que s'hagués de suspendre per manca de neu i coincidirà amb l'inici de la Copa del Món a Itàlia

Redacció
09 de gener del 2013
La Cronovallter va ser la primera esportiva de la temporada a Vallter.
La Cronovallter va ser la primera esportiva de la temporada a Vallter. | Ski Club Camprodon
Dissabte es disputarà la Cronovallter Foto: SC Camprodon

La CronoVallter Lorpen-Esports Vivac es disputarà el proper dissabte 12 de gener després que la manca de neu obligués a ajornar la prova. La competició, que puntua per la Copa Catalana, coronarà enguany el campió de catalunya de curses verticals d'esquí de muntanya.

La competició és nocturna i consisteix en dos ascensos de 333 metres que acaben a la cota més alta de l'estació. La sortida de la primera (17:00) és en massa i la segona (17:20) és individual. L'any passat la victòria va ser per Marc Pinsach i Mireia Miró.

Nil Cardona, de l'Ski Club Camprodon, va guanyar les dues primeres proves de la Copa Catalanaal Pas de la Casa i a Cambra d'Ase- mentre que la tercera, que també era el Campionat d'Espanya, va ser pel cerdà Kilian Jornet.

Coincidència amb l'inici de la Copa del Món

La Cronovallter coincidirà amb la primera prova de la Copa del Món d'Esquí de Muntanya de la ISMF. El debut serà a la localitat sudtirolesa d'Ahrntal (Itàlia) on dissabte es disputarà la cursa vertical i diumenge la individual, tant per les categories sènior, promeses com júnior. Hi participaran el lletissó Marc Solà –que el cap de setmana passat va guanyar la Traça Catalana als Angles- així com Nil i Oriol Cardona, també esquiadors de l'SC Camprodon, en les categories promeses i júnior, respectivament.

La resta de curses de la Copa del Món seran a Suïssa (25 de gener), altra vegada a Itàlia (2 de març), Andorra (9 de març) i Noruega (13 d'abril). Enmig, entre el 9 i el 17 de febrer, se celebrarà a la localitat occitana de Pelvós (Estat francès), la cita més important de la temporada: els Campionats del món de l'especialitat.

Calendari de la Copa Catalana de Curses Verticals