Unes campanades de TV3 que deceben

La impagable promoció contrasta amb el descontentament de molts dels assistents que ni tant sols van escoltar les campanades

Redacció
02 de gener del 2013
Vídeo campanades
Vídeo campanades


TV3 va escollir Ripoll per iniciar l'any 2013. Les campanades, un anunci de màxima audiència impagable, van decebre –i, fins i tot, indignar- a molts dels assistents que ni tant sols van sentir-les. Des de l'Ajuntament però, malgrat reconèixer que hagués pogut ser millor, fan una valoració molt positiva de l'esdeveniment.

El presentador Espartac Peran i l'actriu Mercè Martínez –acompanyats d'en Pere Gimferrer i la Maruja Torres del Polònia- van ser els mestres de cerimònies de les campanades de TV3. Més enllà d'un guió discutible –i l'aposta un pèl surrealista per acabar la festa al ritme d'un Ripoll Style-, el principal problema va ser sonor. Totes les persones consultades per aquest mitjà destaquen que no van sentir ni una sola campanada. I és que TV3 va decidir “apagar” el so original del Monestir i emetre'l enllaunat.

Aquest fet va provocar que pràcticament només ho poguessin seguir els que estaven a les primeres files de davant de l'escenari de la plaça de l'Ajuntament. “Ens vam adonar que ja érem al 2013 pel confeti i amb el raïm a la mà” han coincidit diversos testimonis –el nombrós públic omplia altres zones més enllà de la plaça pròpiament dita-. Una altra de les queixes és que la festa va acabar tant bon punt es va desconnectar: “Podrien haver punxat tres o quatre cançons” explica un altre dels assistents.

Marc Grifell, regidor de Festes de l'Ajuntament de Ripoll, reconeix que “no tothom va sentir les campanades”. “TV3 fa fallar una mica amb el so” admet malgrat que destaca que la plaça tant per la gent com per la il·luminació “feia goig”. Això sí, assenyala especialment el fet que les campanades han esdevingut un gran aparador de promoció turística ja que se n'ha parlat molts dies. Segons explica, l'Ajuntament no ha hagut de pagar per acollir l'esdeveniment més enllà d'assumir alguns costos puntuals de l'organització.

El Mundo destaca els crits independentistes

L'inici i el final de les campanades van estar marcats pels crits d'independència. Un fet que El Mundo destaca en la seva crònica "TV3 se toma las uvas al grito de independencia", publiquen avui. Tanmateix, després de tants dies de parlar-ne, les grans estelades penjades a l'església de Sant Pere –malgrat estar il·luminades- van tenir un protagonisme molt secundari ja que tot just van aparèixer en un parell de plans de la retransmissió. Tampoc es va veure massa una gran pancarta de la JNC amb el lema “Catalonia is not Spain”.