Dues grans estelades al costat del Monestir de Ripoll

L'ANC penja dues estelades gegants a l'església de Sant Pere per aprofitar el ressò de les campanades

Redacció
30 de desembre del 2013
Les estelades de l'església de Sant Pere.
Les estelades de l'església de Sant Pere. | Arnau Urgell
Les estelades de l'església de Sant Pere. Foto: Arnau Urgell

Enmig de la polèmica per la negativa del Bisbat de Vic a hissar una estelada al Monestir de Ripoll , l'ANC del Ripollès n'ha penjat dues de grans dimensions a l'església de Sant Pere. L'acció vol aprofitar el ressò de les campanades de TV3 ja que estaran penjades fins al dia de Reis. Mentrestant, Ripollès per la Independència es manté ferm en l'objectiu que en pugui haver-hi una al campanar del Monestir.

“No és cap desafiament al Bisbat”, explica Toni Clusells, membre de l'entitat independentista, que assenyala que es vol aprofitar que aquests dies aquesta zona del poble serà centre d'atenció tant per les campanades com per la cavalcada de Reis. De fet, seran dues estelades que veurà tot el país el 31 de desembre i que, a més, són visibles de manera permanent amb la càmera de TV3 .

L'antiga església de Sant Pere també es propietat del Bisbat de Vic tot i que hi ha un conveni de cessió amb l'Ajuntament de Ripoll que ha donat el vist-i-plau per tal que es pengessin. Paral·lelament, Ripollès per la Independència continuarà amb la campanya per tal de poder hissar-ne una al Monestir recollint més signatures, sumant el suport d'altres assemblees territorial de l'ANC així com de l'Associació de Municipis per la Independència. “Esperem que algun dia o altre la posició del Bisbat canviï, el Monestir té un significat que va molt més enllà del simplement religiós” assenyala Clusells.

Dues estelades gegants presideixen l'església de Sant Pere. Foto: Arnau Urgell