Irene Rigau continuarà com a consellera d'Ensenyament

La política ribetana haurà d'afrontar l'ofensiva Wert i gestionar els pressupostos més durs de la història

Redacció
27 de desembre del 2012
Irene Rigau continuarà sent consellera.
Irene Rigau continuarà sent consellera. | Jordi Borràs/Nació Digital
Irene Rigau continuarà sent consellera d'Ensenyament. Foto: Jordi Borràs/Nació Digital

Sense sorpreses. Irene Rigau continuarà al Govern com a consellera d'Ensenyament. Aquest matí el president Artur Mas ha fet pública la composició del seu segon executiu que prendrà possessió a la tarda. S'ha apostat per la continuïtat i amb un major pes polític que el 2010 amb incorporacions com la de Francesc Homs (Presidència i Exteriors), Germà Gordó (Justícia) i Ramon Espadaler (Interior).

Els altres canvis són l'entrada de Santi Vila (fet que suposa que Xavier Cima quedi a un sol pas de ser diputat), nou conseller de Territori i Sostenibilitat en substitució de Lluís Recoder, i Neus Munté com a titular de Benestar i Família. Felip Puig continuarà al Govern però passa d'Interior a Empresa i Ocupació.

Tercera legislatura com a consellera

Irene Rigau, nascuda a Banyoles però ribetana d'adopció, inicia la seva tercera legislatura com a consellera. Ho va ser del 1999 a 2003 de Benestar i Família en el darrer executiu Pujol i des del 2010 ocupa la cartera d'Ensenyament. Ara haurà d'afrontar l'ofensiva de Wert contra la immersió lingüística –la resposta ferma ha provocat que hagi passat a ser una de les conselleres més ben valorades- al mateix temps que gestiona el sistema educatiu amb els pressupostos més durs de la història. De fet Rigau, al llarg d'aquests dos anys, no s'ha deslliurat de les protestes per les retallades.