35,8 milions d'euros

El 23.475, un quart premi de la Loteria de Nadal, deixa més 35 milions d'euros al Trébol de Ripoll que el ven quasi íntegrament. Els treballadors de l'Ajuntament de Ripoll, i els clients de dos restaurants de Camprodon i les Llosses, entre els afortunats

Redacció
22 de desembre del 2012
Eufòria al Trébol de Ripoll.
Eufòria al Trébol de Ripoll. | Arnau Urgell
Eufòria al Trébol de Ripoll. Foto: Arnau Urgell

Un quart premi de la Loteria de Nadal, el 23.475, s'ha venut quasi íntegrament a Ripoll, excepte una sèrie, que ha anat cap a Pontevedra. Es tracta del segon quart premi que ha sortit quan faltaven pocs minuts per a la una del migdia. L'administració del Trébol, situada a la Plaça Claver número 9, ha venut 179 sèries de les 180 disponibles, de manera que hauran repartit un total de 35,8 milions d'euros.

Es tracta del tercer premi de Nadal que l'administració ripollesa ven en en poc temps. Fa onze anys va vendre un tercer premi i l'any passat una sèrie d'un cinquè. Cal recordar que la Grossa va caure a la capital del Ripollès l'any 1914.

El número 23.475 en aquesta administració té força història. El passat estiu ja va sortir premiat amb més de 8 milions en un dels sorteigs setmanals. A part del que s'ha venut a finestreta, aquest número l'adquireixen des de fa 40 anys els mateixos abonats, majoritàriament gent de Ripoll. Entre els afortunats hi ha l'Ajuntament de Ripoll i els seus treballadors, i els restaurants Els Castanyers de Camprodon i el Matamala de les Llosses.

Com a curiositat, explicar que el mateix administrador de l'establiment també és un dels abonats, la qual cosa significa que s'haurà emportat un bon pessic. També dos professionals d'un mitjà de comunicació -un dels quals cobria la celebració a l'administració de loteria- avui són més rics.

La resta de grans premis

A les 10.06 s'ha cantat la Grossa. El 76.058 repartirà 4.000.000 milions d'euros entre els afortunats, que hauran estat també els darrers premiats que no pagaran impostos pel premi. Ripollet, Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Castelldefels i Igualada han aconseguit un pessic.

A Alacant, Castelló i València també han venut paperetes premiades, així com a Madrid, Osca, Oviedo i Bilbao, entre d'altres. Ha estat una Grossa molt repartida. De fet, el gruix de la Grossa se n'ha anat a la localitat madrilenya d'Alcalà de Henares, on s'han venut a majoria de sèries, mentre que l'Estat també n'ha sortit directament beneficiat després que es tornessin una trentena de sèries d'aquest número, concretament de la 143 a la 161 i de la 170 a la 179.

El segon premi, el 42.260, ha anat a parar a una sola localitat, a Aranda del Duero (Burgos). El tercer premi s'ha venut a Rubí, Vilafranca del Penedès, l'Hospitalet de Llobregat, Olot, Lleida i Organyà, però també Tenerife, Madrid, i algunes poblacions basques.

També s'ha cantat un quart premi, 85.045, que se n'ha anat íntegrament a Pontevedra, i sis cinquens premis. El més matiner ha estat l'11.419, que ha deixat un pessic a l'administració número 2 de Vic, que ha repartit 2,4 milions d'euros repartits en quaranta sèries. Entre d'altres, n'havien fet participacions l'AMPA de l'escola Vic-Centre i el grup de teatre Canya que no és Conya de Taradell.

Els altres números premiats amb 60.000 euros són el 55.448, el 49.257, el 22.343, el 30.872 i el 31.826. Aquests premis menors també han deixat pessics a Castelldefels, Granollers, Badalona i Barcelona i també a les Illes Balears i el País Valencià, entre d'altres.

  Comproveu els números afortunats

 

Dos dels afortunats amb el número agraciat. Foto: Arnau Urgell