Wert també és «non grat» a Ripoll

El ministre de Cultura se suma al rei espanyol com a persones no benvingudes a la vila

Arnau Urgell
21 de desembre del 2012
El ministre espanyol d'Educació, José Ignacio Wert.
El ministre espanyol d'Educació, José Ignacio Wert. | Congrés espanyol
José Ignacio Wert no és benvingut a Ripoll. Foto: Congrés espanyol

José Ignacio Wert, ministre espanyol de Cultura, ja és persona non grata a Ripoll per l'intent de deixar la immersió lingüística en paper mullat. Després de la resposta al carrer, amb una concentració que va aplegar vora 300 persones, aquest dijous va arribar la resposta institucional. La declaració, que s'afegeix a la recent del rei Joan Carles, es va fer per unanimitat (CiU, ERC, PSC i PxC).

L'acord de l'Ajuntament de Ripoll és fruit d'una moció presentada per Ripollès per la Independència pel que consideren “l'enèsim atac viscut contra la immersió i la idiosincràsia de l'escola catalana”. Això sí, mentre l'assemblea ripollesa de l'ANC va proposar declarar non gratae a tots els membres del govern espanyol, els quatre partits amb representació municipal –van presentar la moció conjuntament- ho van limitar al titular de Cultura.

Wert és el segon personatge declarat non grat a Ripoll. El passat mes de maig va ser-ho el rei espanyol Joan Carles en plena polèmica per la cacera de Botswana. En aquella ocasió es va aprovar amb els vots dels cinc regidors d'ERC i tres de CiU (la resta de CiU, el PSC i la PxC es va abstenir). També es va censurar la tasca de la ripollesa Maria Dolores Serrat per la proposta de denominar el català com a aragonès oriental tot i que en cas la moció no va incloure el qualificatiu de persona “non grata”.