La candidatura ja camina

Ripoll presentarà aquest divendres a l'Institut d'Estudis Catalans la candidatura per tal que la portalada del Monestir sigui Patrimoni de la Humanitat

Redacció
19 de desembre del 2012
576_1331750452_Adri_Costa_MG_0753_portalada_monestir_Ripoll
576_1331750452_Adri_Costa_MG_0753_portalada_monestir_Ripoll | Adrià Costa
Ripoll vol que la portalada del Monestir sigui Patrimoni de la Humanitat. Foto: Adrià Costa

Inici oficial de la cursa –segurament de fons- per tal que la portalada del Monestir de Ripoll esdevingui Patrimoni de la Humanitat. Serà aquest divendres 21 de desembre a l'Institut d'Estudis Catalans a Barcelona, en un acte coorganitzat amb els Amics de l'Art Romànic. “La portalada de Ripoll, Patrimoni de la Humanitat” és el títol de la conferència que oferiran l'alcalde ripollès, Jordi Munell, i Carme Polo, assessora del projecte en un acte que començarà a les set del vespre a la sala Pere i Joan Corominas.

Cal recordar que l'objectiu de l'Ajuntament de Ripoll és que el 2013 –coincidint amb la Capitalitat de la Cultura Catalana- la portalada passi a formar part de la denominada llista indicativa per esdevenir patrimoni de la humanitat. Es tracta de la llista que elabora el Ministeri espanyol de Cultura per proposar a la UNESCO elements a reconèixer. Actualment, només se'n poden proposar dos per any un dels quals de caràcter natural i l'altre patrimonial o immaterial. És un pas imprescindible tot i que formar part de la llista no és cap garantia, de fet, hores d'ara n'hi ha una vintena pendents que l'UNESCO els declari patrimoni de la humanitat.

En els darrers mesos s'ha treballat per deixar a punt el projecte de la candidatura. A més, s'ha aconseguit el suport del Parlament de Catalunya i el Congrés espanyol així com del conseller de Cultura. Ferran Mascarell, això sí, en una visita a Ripoll va receptar prudència i va recordar que el “camí serà llarg”.