Els pagesos que queden a Sant Joan, reportatge central de la nova «SJA»

El quart número de la revista es pot comprar per dos euros

Redacció
18 de desembre del 2012
El quart número de la SJA, la revista de la gent de Sant Joan de les Abadesses centra el seu reportatge central en descobrir quants pagesos continuen treballant a les seves masies actualment després que molts pagesos deixessin les seves explotacions per anar a les fàbriques durant la industrialització tardana que va viure el poble a mitjan segle XX. Un sector agrari i ramader que va tornar a viure canvis importants,novament,amb l’entrada a la Unió Europea i amb l’arribada de la política agrària comunitària (PAC). El reportatge, que fa una mirada al passat però també al futur, s’ha confeccionat a partir d’una desena d’entrevistes a pagesos.
 
Aquesta edició també conté una entrevista al luthier santjoaní Ramon Oliveras, un article d’opinió sobre la pagesia de Ramon Cotrina, un reportatge sobre l’empresa de traduccions Caballeria TASL, una entrevista a Cristina Vallès en la secció "Sant Joan al món", una altra a Yong-Qi a "Del món a Sant Joan", un reportatge sobre els 20 anys d’agermanament amb Le Palais, una entrevista amb la Rita Torrent i Francesc Descamps de Can Descamps, la segona part de l’article dedicada al POUM de Sant Joan, així com les seccions habituals de viatges, ressenyes de llibres i CD, entitats, nous comerços,...
 
SJA és un magazín semestral editat per l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses  i confeccionat per un consell de redacció format per voluntaris. Es pot comprar a l’oficina de turisme, al centre cívic del Palmàs) i a les llibreries de Sant Joan i té un preu de 2 euros. A més, des de fa unes setmanes ja es poden consultar les tres primeres revistes en línia.