FGC vol per Vallter 2000 el model d'estació de muntanya de Núria

Constitueixen una comissió assessora per a la gestió dels complexos d'esquí del Ripollès

Redacció
18 de desembre del 2012
FGC vol que Vallter segueixi el model de Vall de Núria.
FGC vol que Vallter segueixi el model de Vall de Núria. | Vallter 2000
FGC vol que Vallter segueixi el model de Vall de Núria. Foto: Vallter 2000

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que fa pocs mesos va adquirir un 70% de les accions de Vallter 2000, vol que l'estació de Setcases segueixi el model de complex de muntanya de Vall de Núria. Aquest és un dels missatges que Enric Ticó, president de FGC, ha transmès en la constitució d'una comissió assessora per a la gestió d'ambdues infraestructures d'esquí del Ripollès.

La comissió s'ha constituït aquest dimarts al matí al Consell Comarcal del Ripollès. Ticó ha presidit un acte que ha comptat amb la presència dels directors de les dues estacions ripolleses, alcaldes de la comarca, com els de Ripoll, Ribes de Freser, Setcases i Camprodon, i representants d'entitats, com el Consorci Ripollès Desenvolupament, la UIER, l'Associació d'Hostaleria del Ripollès, el DAR, entre altres. Es tracta d'un òrgan que ja funciona en altres comarques com la Cerdanya –l'Ajuntament de Toses hi participa perquè part de la Molina és al seu terme- i al Pallars Sobirà (les altres comarques amb estacions de propietat pública). Hi haurà una reunió abans d'iniciar la temporada d'hivern i l'altra abans de la temporada d'estiu, per fer balanç del que s'ha fet i propostes de cara al proper semestre.

Enric Ticó ha explicat l'aposta per gestionar els complexos com a estacions de muntanya i no només d'esquí amb la voluntat que puguin oferir un servei de qualitat i ofertes d'oci durant tot l'any. Per Ticó, “Vall de Núria ja està funcionant d'aquesta manera i estem treballant perquè Vallter 2000 també ho faci”. En referència a l'estació setcasenca, el president de FGC ha anunciat que es treballa per crear un espai d'homenatge a la figura del camprodoní Josep Pujol, fundador de l'estació, i per acollir el final  d'una etapa de la propera Volta Ciclista de Catalunya, que tindrà lloc el març de l'any que ve.

Actualment Ferrocarrils està invertint prop d’1,1 milions d'euros en les dues estacions (700.000 euros a Vall de Núria i 350.000 euros a Vallter 2000). Les dues estacions tenen quasi 300 llocs de treball: 195 a Vall de Núria i 97 a Vallter 2000.

Primera reunió de la comissió d'assessorament de la gestió de les estacions del Ripollès. Foto: CCR