L'Ajuntament s'omple de tisores contra les retallades al sector de la discapacitat

“Si ens retalleu desapareixem” clamen les entitats que treballen amb persones amb discapacitat

Redacció
17 de desembre del 2012
Tisores contra les retallades a l'Ajuntament de Ripoll.
Tisores contra les retallades a l'Ajuntament de Ripoll. | Arnau Urgell
Tisores contra les retallades a l'Ajuntament de Ripoll. Foto: Arnau Urgell

Unes tisores de grans dimensions van presidir aquest diumenge la balconada de l'Ajuntament de Ripoll. Coincidint amb la Fira de Nadal –i estirant la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapitat que es va commemorar el passat 3 de desembre-, l'antiga plaça del Corral va viure una jornada de reivindicació d'unes entitats que fa temps que veuen negre el seu futur però sobretot el dels seus usuaris. La figura que enllaçava la tradició nadalenca i la protesta va ser un caganer que llegia el suplement econòmic d'un diari.

“Si ens retalleu desapareixem!” diuen les entitats que treballen amb persones amb discapacitat. Per aquest motiu fa temps que se succeïxen les accions i manifestacions per denunciar la situació a la que es veu abocats per les retallades. Aquest diumenge van centrar l'atenció de grans i petits amb tallers de manualitats solidàries, una exposició reivindicativa, un trencaclosques i una xocolatada popular. Els actes van viure el clímax a la tarda amb la performance “Aturem les retallades” i la lectura del manifest.

La jornada d'aquest diumenge, amb el lema “Eliminem barreres per una societat inclusiva i accessible per a tots”, la va organitzar l'Associació Comarcal per a la Promoció i Ajut a les persones amb Discapacitat (ACPAD) juntament amb l'Agrupació de Persones Sordes del Ripollès, l’AMPA del CEE Ramon Surinyach, l’ACAF, FADES, la Fundació MAP i la Fundació Tutelar del Ripollès.

Acció contra la retallades a l'Ajuntament de Ripoll. Foto: Arnau Urgell