Ripoll acull l'assemblea de l'Associació d'Iniciatives Rurals

Els participants van visitar diverses experiències d'emprenedors a la comarca

Redacció
14 de desembre del 2012
L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), va celebrar aquest dijous a Ripoll la seva assemblea general a la seu de l’Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura. La reunió es va iniciar amb una taula de benvinguda que va comptar amb la presència de Jordi Sala, director General de Desenvolupament Rural; així com Jordi Munell i Miquel Rovira, que a banda de ser president del Consell Comarcal també encapçala l'ARCA.

Sala va remarcar la importància de la tasca que desenvolupen els grups d’acció local en els territoris rurals: “cal tenir en compte que en aquest període s’han certificat més de 900 projectes, fet que posa de rellevància la validesa de la metodologia Leader per als territoris rurals”. En l'assemblea es van tractar tractar punts com l’aprovació de la memòria d’activitats, la memòria de sostenibilitat i els comptes anuals de l’anualitat 2011; i l’informe d’activitats i l’estat d’execució del pressupost de l’anualitat 2012. Rovira va voler subratllar la importància de comunicar i difondre les iniciatives que s’impulsen gràcies als ajuts Leader i la repercussió que aquestes tenen sobre el territori.

La jornada es va completar amb la visita a iniciatives del territori que han comptat amb el suport del programa Leader. Així, Elias Lalaux, va presentar el projecte Web 3.0 TV, una plataforma de televisió en línia per promocionar la Vall de Camprodon a nivell turístic. Posteriorment, els assistents es van dividir en dos grups per visitar dues iniciatives més; el primer grup es va desplaçar fins a Campdevànol per conèixer de primera mà el projecte Pirinat. Carns de Confiança, una empresa dedicada a l’elaboració i distribució de carn ecològica. El segon grup va visitar a Montesquiu el Centre de Desenvolupament Forestal La Solana, un espai de formació impulsat amb l’objectiu de posar en valor el sector forestal del territori com un dels principal gestors del paisatge. A la tarda els assistents van fer una visita guiada al Museu Etnogràfic de Ripoll.