La CUP de Sant Joan veu possible mantenir la paga de Nadal

Proposen avançar la paga de l'estiu i anar-ho fent successivament fins al 2015

Redacció
11 de desembre del 2012
Els ajuntaments del Ripollès, com de la resta del país i de l'Estat, estan aprovant en els plens de les darreres setmanes l'eliminació de la paga extraordinària del personal funcionari i laboral per complir un reial decret de l'executiu Rajoy. La CUP de Sant Joan, en canvi, veu possible evitar aquesta retallada als treballadors públics tal i com han fet algunes administracions.

En aquest sentit la CUP proposa tant per Sant Joan com per la resta d'ajuntaments del Ripollès avançar la paga extraordinària de l’estiu i del Nadal de l’any vinent al mes de gener i estiu vinent, respectivament, i així successivament fins a l’any 2015, en el que el propi reial decret estableix la seva regularització com a salari diferit, preferiblement en forma depla de pensions. Cal recordar que l'eliminació de la mensualitat de Nadal no suposa dotar de més liquiditat als ajuntaments ja que han de retenir el crèdit.

Aquesta solució que proposa la CUP l'han tirat endavant administracions i empreses públiques com l'Ajuntament de la Garriga, Transports Metropolitans de Barcelona i el govern basc (en aquest cas el govern espanyol ho ha portat al Tribunal Constitucional).

Nota de premsa de la CUP de Sant Joan