Torna el Circuit Folc

El concert gratuït omplirà dissabte la Sala Eudald Graells de Ripoll amb el Grup de Folk, Randellaires, Riu, Dani Caracola i els Bastoners de Sants

Redacció
05 de desembre del 2012
Els Bastoners de Sants amenitzaran el Circuit Folc.
Els Bastoners de Sants amenitzaran el Circuit Folc. | Bastoners de Sants
Els Bastoners de Sants amenitzaran el Circuit Folc. Foto: Bastoners de Sants

El Circuit de Folc s'està convertint en un clàssic del pont de la Puríssima. Aquest dissabte, per tercer any consecutiu, aterrarà a Ripoll amb un concert gratuït amb cinc grups amb les músiques d'arrel i tradicional com a nexe comú. A més, l'esdeveniment comptarà amb l'actuació de la Colla Bastonera de Sants.

El concert, que es farà a la Sala Eudald Graells, tindrà dues parts diferenciades. En horari familiar, a partir de les set del vespre, actuaran quatre dels components del mític Grup de Folk així com els Randellaires que, un any més, actuaran d'amfitrions. Posteriorment, es farà una aturada amb servei d'entrepans a càrrec de l'Obrador i l'actuació dels bastoners de Sants.

Cap a les 11 es reprendrà l'activitat amb l'actuació d'ogassenca Núria Agulló. A continuació els Riu, guanyadors del IV Concurs Sons, presentaran les cançons del nou disc Amb canya! Es tracta d'una formació del Baix Llobregat que aposta per un repertori popular i tradicional dels Països Catalans arranjat amb calidesa acústica. La nit acabarà amb la ballaruca que durà el bandautor barceloní Dani Caracola. Amb la seva Banda de Ida y Vuelta recorren musicalment Amèrica combinant estils com el son, el candombe i la cúmbia, entre altres. Enguany ha autoeditat el seu primer disc: Cultures viatgeres.

El Circuit Folc és una iniciativa del col·lectiu Paupaterres, la revista Enderrock, els Randellaires i l'Ajuntament de Ripoll. En els dos primers anys han dut a Ripoll els Sanjosex, Carles Belda i Jaume Arnella, Folkinkats, els Catarres, Tazuff i els Terratombats. La música però no s'acabarà aquest dissabte ja que el Nadal Rock portarà a Ripoll els Brams el proper 15 de desembre.