Un Munell també presideix el consistori infantil de Ripoll

Adrià Munell, del CEIP Tomàs Raguer, és el primer petit alcalde de l'Ajuntament de Ripoll

Redacció
04 de desembre del 2012
Adrià Munell presideix el consistori infantil de Ripoll.
Adrià Munell presideix el consistori infantil de Ripoll. | Ajuntament de Ripoll
Adrià Munell presideix el consistori infantil de Ripoll. Foto: Ajuntament de Ripoll

Adrià Munell és el primer petit alcalde de Ripoll. Aquest dilluns es va constituir el consistori infantil, una idea que formava part del programa electoral de CiU i que pretén "formar la mainada del poble en la democràcia". El consistori infantil és unna iniciativa de la regidoria de Convivència i Participació. Està format per dos alumnes de sisè de les quatre escoles de Ripoll (Joan Maragall, Salesians, Tomàs Raguer i Vedruna) que van ser escollits prèviament com a representants del seu curs. Cada escola va presentar un projecte de programa abans de les votacions per escollir l'alcalde i el secretari d'aquesta corporació.

Adrià Munell, que a banda de compartir cognom amb alcalde són parents de lluny (concretament és el fill d'un cosí de l'alcalde) va ser el més votat i va ser investit amb la tradicional vara. Més renyida va ser l'elecció del secretari on es va produir un empat. Després d'una segona volta es va triar la Maria Pou de l'Escola Salesiana mentre que els altres sis nens i nenes exerciran de regidors (Paula Nieto, Cristina Cabana, Pol Roca, Mar Bueno, Jaume Rafart i Eudald Domènech).

El consistori infantil es reunirà cada dos mesos i en les sessions s'abordarà un "exercici pràctic de democràcia" sobre aquells temes que considerin que els afecten. El consistori infantil es renovarà cada any amb alumnes de sisè de primària.