El Ripollès més solidari és mobilitza pel Gran Recapte

Divuit establiments del Ripollès recolliran aquest divendres i dissabte aliments per les 634 persones de la comarca que en necessiten

Arnau Urgell
29 de novembre del 2012
Aquest cap de setmana torna el Gran Recapte d'Aliments.
Aquest cap de setmana torna el Gran Recapte d'Aliments. | Laia Deler
Aquest cap de setmana torna el Gran Recapte d'Aliments. Foto: Laia Deler

La crisi s'agreuja i els efectes sobre les famílies no paren de créixer. Només al Ripollès, per exemple, ja hi ha un total de 634 persones que necessiten regularment aliments. Per respondre a aquesta situació d'emergència aquest divendres i dissabte s'organitza al conjunt del país una nova edició del Gran Recapte que, un any més, pretén superar les xifres assolides en les anteriors edicions.

A la comarca el nombre d'establiments participants creix fins a 18. Els aliments es podran comprar en els supermercats Condis, Caprabo, Lidl i Valvi-Spar però també a comerços més petits de Ripoll, Campdevànol, Sant Joan, Camprodon, Ribes de Freser i Planoles. L'any passat es van recollir un total de quatre tones, més del doble que el 2010. Cal recordar que al conjunt de la comarca hi ha 225 famílies ateses pels cinc centres gestionats pel Consorci de Benestar Social i entitats com Càrites, Creu Roja i el Poble de Déu. A Ripoll, per exemple, el nombre de persones que en necessiten ha augmentat un 50% en cinc mesos i s'ha triplicat en tan sols un any.

El Gran Recapte es realitzarà el divendres 30 de novembre i el dissabte 1 de desembre fruit de la col·laboració del Banc d'Aliments i l'Obra Social de la Caixa. L'objectiu d'enguany és superar les 1.400 tones d’aliments nutritius de llarga durada, com ara llegums secs, llet, oli i conserves de peix, i sensibilitzar imobilitzar la població de Catalunya sobre la realitat de la pobresa existent al país. Hi haurà un total de 10.000 voluntaris, una xifra que també supera els 7.600 del 2011 quan es van recollir 1.127 tones.

La donació d'aliments també es pot fer de manera virtual a través del web del Banc dels Aliments i la col·laboració dels supermercats col·laboradors.