L'editorial Neurosi publica un nou llibre d'Amadeu Lleopart

El pedagog osonenc ha escrit "Al marge del riu i quatre relats més"

Redacció
28 de novembre del 2012
El pedagog i mestre Amadeu Lleopart i Costa (Tona, 1963) ha publicat el llibre Al marge del riu i quatre relats més, a l’editorial digital ripollesa Neurosi. Aquest llibre conté, com es desprèn del títol, cinc relats. És probable que l'ingredient compartit i més destacable d'aquests relats sigui la personalitat dels personatges i la veu (el llenguatge) dels narradors. Els narradors sempre són els protagonistes, o bé uns coprotagonistes o testimonis, dels fets explicats, i tenen motius, a vegades molt importants, per voler deixar constància (oral o escrita) d'allò esdevingut: necessiten extreure el que duen a dins.

Lleopart escriu narrativa, poesia, articles d’opinió i, també, textos teatrals. Ha estat guardonat en diverses ocasions; en prosa, per exemple, als Premis Literaris de Calldetenes (1993 i 1996), al Premi Rovira Redorta – Ajuntament de Manlleu (1995) o al Premi Vila de Puigcerdà (2000); en poesia, als Premis Literaris de Calldetenes (1996) o al Certamen Literari de Castellitx (1997).

Té publicats alguns llibres de narrativa (El Paulet, facècies i amargors, edició a càrrec de l’autor, Tona 1997; Passeig pel mirall, Emboscall Editorial, Vic 1999), de poesia (Captiu, Emboscall Editorial, Vic 2002) i de teatre (El vol inútil d’Ícar, Coordinadora de Grups Amateurs de Teatre d’Osona, Vic 2000).