Els resultats sorprenen arreu

Unes enquestes desencaminades provoquen una nit molt diferent a l'esperada a les seus dels partits

Cristina Grané
26 de novembre del 2012
La jornada electoral havia de ser històrica però va acabar sorprenent a tots els partits. Una situació provocada, en part, per unes enquestes molt desencaminades, i que es va notar molt a les seus dels tres principals partits del Ripollès.
 
La davallada de CiU al Parlament va agafar desprevinguts als militants ripollesos i al seu candidat, Xavier Cima. Tot i no haver baixat els resultats de la federació a la demarcació de Girona i mantenir-se per sobre de la barrera del 50% al Ripollès, les cares llargues i els gestos de preocupació, sobretot per l'escenari a partir del 26N, dominaven a la seu de CiU. Al costat de Cima hi havia, entre altres, Miquel Rovira, el president del Consell Comarcal i suplent de la llista de Girona, així com els alcaldes de Ripoll i Campdevànol.
 
Núria López, candidata socialista, també va seguir els resultats des de la seu del passeig de Sant Joan acompanya de militants i simpatitzants, entre els quals. el primer secretari de Ripoll, Enric Pérez L'ambient era de resignació -tant per la caiguda general com al Ripollès- però satisfets per no haver baixat tan com pronosticaven les enquestes. Això sí, López tenia clar que no eren uns bons resultats i es mostrava convençuda que el PSC tenia molta feina per endavant.
 
Les ampolles de cava, però, es van destapar entre l’eufòria dels militants d’ERC. La seu era plena de gent, que no parava de celebrar els resultats que al llarg de la nit eren cada vegades més favorable per la formació independentista. La candidata del Ripollès, Carme Freixa, mostrava una alegria continguda ja que no volia avançar-se als resultats finals en el quals va acabar a les portes d'entrar al Parlament. Entre l'eufòria general, la diputada al Congrés espanyol, Teresa Jordà, hi posava el contrapunt assenyalant que era una victòria agredolça. La davallada de CiU provoca que Esquerra hagi de decidir si assumeix el pes de governar o es queda a l'oposició. I això ho complicat tot.