El pitjor resultat del PSC

El PSC continua la reculada al Ripollès i amb un 8% es veu desplaçat al tercer lloc

Cristina Grané
26 de novembre del 2012
El PSC ha tingut els pitjors resultats de la seva història al Ripollès. Després de la davallada del 2010 quan es van quedar amb un 13,5% dels vots, aquest 25N han baixat de la barrera del 10% quedant-se amb un 8,1%. Una situació que els ha suposat passar a ser la tercera força de la comarca per darrera de CiU i ERC. A Girona han passat de 3 a 2 diputats.

Al conjunt de Catalunya el PSC ha caigut de 28 a 20 diputats, una davallada inferior a la pronosticada per les enquestes. El partit encapçalat per Pere Navarro no ha aconseguit, però, mantenir-se com a segona força dins del Parlament. Tot i haver obtingut més vots que ERC, els republicans li han passat per davant amb un diputat més.

Núria López, candidata dels socialistes del Ripollès, considera que no han estat uns bons resultats i diu que els accepten amb humilitat. En aquest sentit creu que han de millorar el missatge del partit i fer “un projecte que entengui millor la gent del Ripollès”. Ha volgut deixar clar que des del PSC consideren que “la força guanyadora ha estat ERC i que CiU ha estat el clar perdedor de les eleccions”. “Les polítiques de retallades és el què no necessita la gent de la comarca”, ha assegurat.

D’altra banda, López ha volgut deixar clar que l’eix nacional s’ha vist molt definit amb aquests resultats, i que s’ha vist clarament que la gent ha preferit un partit que ha defensat la independència des de sempre “i no des de fa dos mesos”. López assegura que prenen nota d'allò reclamat per la població per tal de posar-se a treballar de nou.