CiU manté els resultats al Ripollès malgrat la davallada

Xavier Cima, número 11, queda en primera instància fora de la cambra catalana

Cristina Grané
26 de novembre del 2012
Els militants de CiU seguint els resultats.
Els militants de CiU seguint els resultats. | Cristina Grané
Els militants de CiU seguint els resultats. Foto: Cristina Grané

La jornada electoral ha estat intensa al Ripollès. Amb una participació a la comarca de gairebé el 76%, els ripollesos han apostat clarament pels partits sobiranistes. Tot i la majoria excepcional que demanava Artur Mas, CiU ha baixat els escons al Parlament però s'ha mantingut per sobre de la barrera del 50% dels vots a Ripollès. En els comicis d’ara fa dos anys, Convergència i Unió va aconseguir el 51,02% dels vots, el què suposa que ha baixat dos punts respecte el 2010, però ha pujat 800 vots.

Tot i així, la circumscripció de Girona continua traient 9 diputats per la federació, i deixa en primer terme Xavier Cima fora del Parlament (caldrà veure si hi ha renúncies). Cima reconeix que han baixat considerablement, però malgrat tot celebra que hagin aguantat els resultats tan a Girona com al Ripollès.

“Les retallades han fet mal, ho sabem”, assegura el candidat per CiU. A més, creu que el vot indecís finalment ha anat a parar al PSC que ha caigut però no tant com s’esperava. Respecte el nou escenari, diu que “és possible un Govern amb ERC, però ja es veuran les negociacions. El què és clar és que hi ha una majoria independentista dins del Parlament i per tant el procés es pot tirar endavant”.