Les famílies que necessiten aliments creixen més d'un 50% en cinc mesos

Al conjunt de la comarca ja hi ha 634 persones ateses pels centres de distribució d'aliments

Redacció
20 de novembre del 2012
La crisi no cessa i els serveis socials fan mans i mànigues per intentar mitigar-ne els efectes. Una mostra ben visible és el creixement constant del nombre de famílies que necessiten aliments. Només a Ripoll ja en són 159, una cinquantena més que fa tan sols cinc mesos i més del triple que fa una any. Al conjunt de la comarca s'atenen un total de 634 persones.

Davant d'aquesta situació, el Consorci de Benestar Social juntament amb les diverses entitats que treballen en aquest àmbit han posat en marxa cinc centres de distribució d'aliments per abastir els principals municipis de la comarca: Campdevànol, Camprodon, Sant Joan de les Abadesses, Ribes de Freser i Ripoll –el que fa més temps que funciona-.

En aquests centres s’hi distribueixen aliments bàsics (llet, pasta, caldo, cereals…) a les famílies, periòdicament o esporàdicament d’acord amb les necessitats. Les situacions familiars són valorades per serveis socials i es determina qui necessita rebre l’ajut i la periodicitat dels lliuraments. Per tirar endavant aquest tasca el Consorci de Benestar Social considera fonamental la participació d’entitats com  Càrites, Creu Roja, Poble de Déu… encarregades de gestionar els aliments i preparen els lots equilibrats d’acord amb el nombre de membres de cada família.

Per municipis el número de famílies són 159 a Ripoll, 16 a Sant Joan, 13 a Campdevànol, 23 a la Vall de Camprodon i 13 a la Vall de Ribes.