Entrenador nou, victòria al derbi segura (1-0)

Un gol de penal permet a l'Abadessenc superar el Ripoll en el debut d'Isidre Darnés

11 de novembre del 2012
L'Abadessenc va guanyar el derbi per la mínima.
L'Abadessenc va guanyar el derbi per la mínima. | Sergi Vargas/golcat
L'Abadessenc va guanyar el derbi per la mínima. Foto: Sergi Vargas/Golcat

Després de tres jornades d'interinitat, aquest dissabte Isidre Darnés finalment va debutar a la banqueta de l'Abadessenc. Malgrat només haver realitzat dos entrenaments, s'ha fet bona la dita “d'entrenador nou, victòria segura” coincidint, precisament, amb el derbi amb el Ripoll (1-0). Un penal transformat per Maiki a vuit minuts pel final va deixar els tres punts a Sant Joan.

El matx, que va congregar uns 200 espectadors, va començar amb molta igualtat i constants alternatives. Malgrat que les primeres ocasions van ser pels locals, el Ripoll va tenir la més clara al minut 28 quan després d'una bona combinació per la banda dreta, Camilo va rematar fregant l'escaire una centrada mil·limètrica. Una primera part que va acabar sense gols i tampoc sense un dominador clar amb els dos equips atacant per endur-se el clàssic comarcal.

La segona meitat va començar amb domini del Ripoll, disposat a endur-se el derbi per tercera vegada consecutiva. De nou, el partit es va anivellar en joc però amb poques ocasions –la majoria a partir de jugades a pilota aturada-. El primer i únic gol no va arribar fins al tram final. Era el minut 82 i una falta servida a la banda dret de l'atac blanc-i-negre va impactar en el cos d'un jugador visitant. Després de diverses consultes entre àrbitre i assistent, es va castigar l'acció amb un penal que Maiki va transformar en el que seria l'única diana del partit i que va permetre deixar els tres punts a Sant Joan de les Abadesses.

La victòria suposa que els santjoanins sumini 15 punts amb un partit menys i superin a la classificació al Ripoll (14 punts). L'equip blanc-i-negre ha sumat 9 dels 12 punts disputats des de la destitució de Xenxo Granados i sembla que comença a recuperar la bona línia de la temporada passada.