Els sindicats escalfen motors per a la vaga general

Convoquen una assemblea per divendres al vespre

Redacció
07 de novembre del 2012
Capçalera de la manifestació contra la reforma laboral a Ripoll.
Capçalera de la manifestació contra la reforma laboral a Ripoll. | Arnau Urgell
Els sindicats ja preparen la vaga general. Foto: Arnau Urgell

Compte enrere per la vaga general del 14 de novembre, la segona en mig any. Al Ripollès, els sindicats comencen a escalfar motors i han convocat pel proper divendres 9 de novembre, a les set del vespre, una assemblea oberta a la sala Marià Font de la Lira de Ripoll.

L'acte comptarà amb Bartomeu Compte i Dolors Bassa, secretaris generals de CCOO i UGT de les comarques gironines, respectivament. Els dirigents sindicals explicaran els motius d'una vaga que no només es realitzarà a Catalunya i a la resta de l'Estat espanyol sinó també a Grècia, Portugal i Itàlia. De fet, es tracta d'una “jornada de lluita i solidaritat” arreu del continent convocada per la Confederació Europea de Sindicats.

La vaga laboral, que també és social i de consum, ha rebut avui el suport de l'Assemblea Nacional Catalana, l'entitat convocant de la gran manifestació independentista de la Diada. “Drets nacionals i socials són inseparables” ha afirmat Carme Forcadell, presidenta de l'ANC. “La independència no és un objectiu per si sol, sinó un mitjà per poder viure millor” ha afegit.

Dies enrere, el comitè d'empresa de Comforsa, una de les principals empreses de la comarca, ja va anunciar que secundava l'aturada. De fet, la plantilla de la metal·lúrgica és una de les que acostuma a seguir més màssivament les vagues generals.