200 persones caminen en marxes simultànies per a l'envelliment actiu

per Redacció, 5 de novembre de 2012 a les 16:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Caminada per a l'envelliment actiu a Ripoll. Foto: CBS

Les marxes Caminem per l’Envelliment Actiu, que es van organitzar diumenge de manera simultània a Camprodon, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, van aplegar unes 200 persones fet que ha estat ha estat valorat molt positivament. Les caminades formaven part de les activitats organitzades des del Consorci de Benestar Social del Ripollès per homenatjar la gent gran de la comarca en el marc de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional 2012. Entre d’altres, també s’ha posat en marxa el bloc Envelliment Actiu al Ripollès i s’ha organitzat un concurs de fotografia amb el nom de Premis Ensems 2013.


A Ripoll i Camprodon es va registrar una alta participació, mentre que a Sant Joan va ser menor. En total, les marxes simultànies van agrupar un total de 200 persones participants, la majoria de les quals dones. Per franja d’edats, el grup més nombrós tenia entre 71 i 80 anys, mentre que també hi va haver una bona participació per part dels menors de 40 anys, xifra que destaca el caràcter familiar de l’activitat. Tot i que la pluja va fer acte de presència, es van poder completar els tres recorreguts, que van finalitzar amb un bon refrigeri. Durant la caminada, els participants van fer fotografies amb les quals es farà una exposició on line al bloc Caminem per l'Envelliment Actiu al Ripollès , consultable a partir del 30 de novembre.
 

L’activitat, que s’espera consolidar en properes edicions, va ser organitzada pel Club Excursionista de Ripoll, la Unió Esportiva de Sant Joan de les Abadesses, la Residència geriàtrica L’Hospital de Camprodon i Creu Roja de la Vall de Camprodon amb la col·laboració del Consorci de Benestar Social del Ripollès i la direcció general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat. Cal destacar la participació de nombroses entitats. A Ripoll: Protecció Civil, el Casal de la Gent Gran, el Club Casal d’Avis, la Residència Llar Sant Eudald, la Fundació Guifré i l’Ajuntament. A Camprodon, el Casal de la Gent Gran del municipi i, a Sant Joan, l’Associació de Jubilats i Pensionistes, Protecció Civil, la Fundació Emma i la Ferreteria Fermac.

 

Arxivat a:
Societat, gent gran
Participació