Cronoescalada sota zero

El pradenc Josep Viñas s'imposa en una prova que no altera els resultats de la Cursa Virtual amb victòria final de Joan Freixa

29 d'octubre del 2012
Cronoescalada 2012
Cronoescalada 2012 | Vall de Núria
La Cronoescalada 2012 va estar marcada pel vent i el fred. Foto: Vall de Núria

Ratxes de vent de fins a 100 km/h i una temperatura que puntualment es va acostar als -10 ºC van ser les condicions quasi infernals que van haver d'afrontar els participants a la Cronoescalada de Núria. Josep Viñas, de Prats de Lluçanès, va aconseguir la victòria però només va poder ser cinquè a la general de la Cursa Virtual. Una posició final que també va aconseguir la vigatana Erola Bisquert, guanyadora diumenge en categoria femenina.

Les condicions meteorològiques -el cap de setmana passat ja s'havia hagut d'ajornar la competició- van provocar que la Cronoescalada tingués pocs participants i que no es rebaixessin els temps assolits al llarg de la temporada. D'aquesta manera, la victòria final va ser pel berguedà Joan Freixa que, amb un temps de 41' 49'', ha assolit el rècord absolut després de tres edicions. Els altres millors cronos els havien marcat el manresà Agustí Roc i els ripollesos Aleix Fàbregas i Marc Carós.

Josep Viñas, amb un temps de 47:03, va aconseguir diumenge el cinquè millor temps mentre que el podi de la Cronoescalada el van completar Xevi Vidal (50:44) i Eric Moya (52:01). En categoria femenina la victòria absoluta ha estat per Laura Orgué (53:14) seguida d'Alba Xandri i Laia Andreu. El podi de la Cronoescalada, per la seva banda, el van formar Erola Bisquert (1:10:28), Assumpta Casellas i Cristina Riera.

Cal recordar que la Cursa del Camí Vell té com a principal característica que els corredors la poden fer tantes vegades com hagin volgut des del mes de maig gràcies a una pulsera amb un xip identificador. La prova té un recorregut vertical de 7 quilòmetres i un desnivell positiu de 850 metres. El guanyador de les dues primeres edicions havia estat Agustí Roc, segon classificat el 2012.

Resultats complets

Els corredors van arribar a Núria que estava lleugerament enfarinada. Foto: Vall de Núria