Felip Puig vol més explicacions de Defensa pels vols de caces

El conseller d'Interior assegura que “abans no es produïen amb tanta assiduïtat”

Redacció
26 d'octubre del 2012
Dos F-18 com els que van sobrevolar dilluns el Ripollès.
Dos F-18 com els que van sobrevolar dilluns el Ripollès. | Ministeri Defensa
Dos F-18 com els que han sobrevolat el Ripollès les darreres setmanes. Foto: Ministeri Defensa

El conseller d'Interior Felip Puig vol que el Ministeri espanyol de Defensa doni més explicacions pels vols de caces militars per diverses comarques entre les quals el Ripollès. Tot plegat per unes maniobres a baixa altura realitzades el 8 i el 23 d'octubre i que han generat indignació al territori. El posicionament de Puig arriba després que en un primer moment el portaveu del Govern, Francesc Homs, els qualifiqués d'“anecdòtics”.

Puig es va mostrar confiat ahir que Defensa donaria les explicacions necessàries per uns vols que “abans no es produïen amb tanta assiduïtat”. En aquest sentit va reclamar que, com a mínim, es fes com la primera ocasió on responsables de l'exèrcit espanyol van demanar disculpes i van assegurar que no s'havia incomplert ni l'altura mínima dels vols (300 metres per sobre del punt més elevat d'una zona) ni s'havia volat sobre nuclis prohibits. Una qüestió que està prohibida i que desenes de testimonis de Ripoll i Campdevànol van assegurar que s'havia produït.

El conseller d'Interior no va deslligar les maniobres de l'actual moment polític: “Crec que els ciutadans també entenen per què està passant això” va afirmar tot i reconèixer que són vols que “estan sorprenent”.

Cal recordar que les primeres maniobres, del 8 d'octubre, els dos F-18 procedents de Saragossa van passar per Ripoll i Campdevànol –també es van veure al Pallars, la Cerdanya i el Berguedà-. Aquest dimarts, en canvi, van passar pel Solsonès i el Berguedà abans de girar entre les Llosses i Alpens per tornar pel nord del Bages. També van sobrevolar a baixa altura diverses comarques de Ponent. Segons testimonis consultats per aquest mitjà, de vols com els d'aquest octubre se n'havien produït com a mínim dos més en els darrers cinc anys.