Carles Gel ajorna el repte de travessar l'Antàrtida

Els problemes de salut de Juanito Oiarzábal obliguen a deixar l'aventura per l'hivern del 2013

Redacció
25 d'octubre del 2012
Carles Gel deixa el repte de l'Antàrtida pel 2013.
Carles Gel deixa el repte de l'Antàrtida pel 2013. | Facebook
Carles Gel deixa el repte de l'Antàrtida pel 2013. Foto: Facebook

El ribetà Carles Gel ha decidit deixar per l'hivern del 2013 el gran repte de travessar l'Antàrtida de costa a costa. El motiu són els problemes de salut de Juanito Oiarzábal que va tornar molt tocat d'una expedició al Xixabangma, a l'Himàlaia. “És millor deixar-ho per l'any vinent perquè no està al 100%” va assegurar Gel en declaracions a Televisió del Ripollès-.

El projecte dels dos aventurers pretén creuar per segona vegada a la història el continent austral sense assistències ni veles. Malgrat ser el camí més curt, el recorregut és de 1.500 quilòmetres des de la plataforma Ross a la plataforma Filchner-Ronne. L'aventurer de Ribes es mostra confiat en aconseguir el finançament necessari per l'expedició a partir d'empreses basques, catalanes i andorranes.

Abans de viatjar a l'Antàrtida l'hivern de 2013 es planteja fer una altra expedició per creuar Groenlàndia amb veles. Sigui com sigui, reconeix que el “regust amarg” de l'abandonament en el projecte conjunt amb l'Albert Bosch “no se'l treurà fins que hi torni”. Respecte al projecte amb Oiarzábal ho té clar: “No es pot fallar”.