Carbasses de quasi 300 kg

La Fira de la Carbassa de Sant Joan torna a ser un èxit de públic on destaquen els exemplars gegants conreats pels productors del Vallès Oriental

per Redacció , 22 d'octubre de 2012 a les 10:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Expectació amb les carbasses més grans. Foto: Marcel Urgell

Carbasses de quasi 300 quilos van atraure l'atenció del nombrós públic que va passejar aquest diumenge per Sant Joan. La Fira de la Carbassa amb només tres anys s'ha consolidat com un clàssic de la tardor. De nou, els agricultors del Vallès Oriental van triomfar amb els exemplars més grans.


La victòria enguany va ser per Salvador Mogas, de Santa Maria de Palautordera, amb una carbassa de 293 kg (una marca que va queda lluny dels 401 kg de l'any passat). Entre els productors locals triomf per Joan Soler i Jordi Xandri amb un exemplar de 195 kg mentre que el campdevanolenc Joan Fonts es va endur el premi comarcal amb 141 quilos.

La fira, organitza per l'Ajuntament i l'Associació de Carbassaires de Sant Joan, vol reivindicar la cultura que hi ha a l'entorn de la carbassa i va comptar amb unes concorregudes parades a la plaça Anselm Clavé, la degustació de tastets a base de carbassa així com demostracions d'escultura amb aquest fruit de tardor com a protagonista.


Les carbasses més pesants de la fira. Foto: Marcel Urgell

Les carbasses, les grans protagonistes. Foto: Marcel Urgell


Premis de la III Fira de la Carbassa

1. Salvador Mogas de Santa Maria de Palautordera: 293 kg
2. Bones negres de Sant Feliu de Codines: 279 kg
2. Salvador Mogas de Santa Maria de Palautordera: 247 kg

Premi local: Joan Soler i Jordi Xandri: 195 kg
Premi comarcal: Joan Fonts de Campdevànol: 141 kg


Galeries de fotos

Fira de la Carbassa 2012 (Marcel Urgell)

Fira de la Carbassa 2011 (Xevi Mas)

Fira de la Carbassa 2010 (Lurdes López)

 

Participació