Esteve Pujol renuncia a ser a les llistes del PSC i el substituirà Núria López

L'alcalde camprodoní, que és diputat des del 2003, espera que els socialistes del Ripollès pugui continuar tenint representació al Parlament

Arnau Urgell
10 d'octubre del 2012
Núria López i Esteve Pujol
Núria López i Esteve Pujol | PSC
Núria López substituirà Esteve Pujol a les llistes electorals. Foto: PSC

Esteve Pujol posa punt i final a la seva etapa com a diputat al Parlament iniciada el 2003. Feia dies que es rumorejava sobre el seu adéu i, de fet, l'alcalde de Camprodon explica que va comunicar la decisió a la direcció del partit a Girona tant bon punt Artur Mas va donar la legislatura per finalitzada. El PSC del Ripollès ja ha escollit Núria López per ser a les llistes del 25N i intentarà que estigui en posicions de sortida.

Pujol ha estat diputat en tres legislatures que sumades “només” han suposat nou anys (tant amb Maragall de president com sobretot amb Mas s'han convocat eleccions anticipades). En aquest sentit l'alcalde de Camprodon admet que els seus plans passaven per abandonar l'activitat parlamentària en acabar l'actual mandat però la convocatòria electoral ha avançat la decisió. A partir d'ara es concentrarà amb la tasca municipal i com a secretari d'Implantació del PSC de les comarques gironines.

Per altra banda, el polític socialista considera que “ara no és el moment” per decidir si aquesta és la seva darrera legislatura com a alcalde, càrrec que ocupa des del 1995.

Núria López, candidata el 25N

Esteve Pujol va comunicar la decisió a l'assemblea de militants del PSC del Ripollès celebrada el dissabte passat. En aquella mateixa reunió es va acordar per unanimitat la candidatura de Núria López, exalcaldessa de Campdevànol, per ser a les llistes del 25N. Hores d'ara es desconeix en quina posició anirà però Pujol aposta “perquè la comarca continuï tenint representació al Parlament”. Els socialistesvan aconseguir el 2010 tres diputats tot i que les expectatives pels propers comicis no són massa favorables.

Cal recordar que el partit encara ha de decidir si aposta per Juli Fernàndez, alcalde de Palafrugell, o l'exconsellera de Salut Marina Geli, com a número 1 per Girona. Esteve Pujol es reserva expressar la seva aposta “als òrgans interns”.