Victòria del berguedà Joan Freixa a la Duatló d'alta muntanya de Queralbs

Francesc Freixer, guanyador del 2011, ha estat tercer; el ripollès Jordi Esclusa ha entrat sisè

Redacció
07 d'octubre del 2012
Joan Freixa, al pas per Núria.
Joan Freixa, al pas per Núria. | Vall de Núria
Joan Freixa, al pas per Núria. Foto: Vall de Núria

El berguedà Joan Freixa ha estat el gran dominador de la Duatló d'alta muntanya de Queralbs que s'ha disputat aquest diumenge. Freixa ha encapçalat la prova de principi a fi i ha superat en dos minuts Erik Diaz (CN Reus Ploms) i en sis l'osonenc Francesc Freixer, guanyador del 2011 . La prova ha aplegat 458 duatletes i ha tancat el calendari de la Nutrisport XM Duathlon Series by Buff .

Els participants han iniciat la competició a les vuit del matí del centre de Queralbs. Primer han hagut d'afrontar un tram d'11 quilòmetres en BTT fins a la collada de Fontalba, punt on es feia la transició. A partir d'aquí tenien 5 quilòmetres i més de 900 metres de desnivell fins al cim del Puigmal, sostre de la duatló. Una vegada coronat, els participants han baixat fins al santuari de Núria per, de nou, tornar a pujar fins a Fontalba (9 km). Finalment, darre tram en bicicleta fins a Queralbs.

Joan Freixa ha completat la duatló en 2:31:08. El primer tram en bicicleta l'ha completat amb dos minuts de marge respecte Diaz, un avantatge que ha gestionat fins a la meta. Per la seva banda, l'osonenc Francesc Freixer no ha pogut revalidar la victòria de l'any passat i ha acabat arribant a meta amb un temps de 2:37:11. També cal destacar la quarta posició de Genís Zapater, corredor de la FEEC vinculat a l'Ski Club Camprodon, i el més que meritori sisè lloc del ripollès Jordi Esclusa.

En categoria femenina Ragna Debats (FEEC) ha repetit la victòria de l'any passat amb un temps de 3:11:02. El podi l'han completat Montse Martínez (CT Granollers) i Clàudia Galícia (CN Vic).

Classificació masculina

Classificació femenina
 



Jordi Esclusa ha aconseguit una notable sisena posició. Foto: Jordi Muñoz/Facebook
Galeries de fotos

Duatló 2010 (Ocisport.net)

Duatló 2009 (ElRipollès.info)

Duatló 2008 (Ocisport.net)