Campdevànol viu la primera Biennal del Metall i ja pensa en la del 2014

L'Ajuntament en celebra l'èxit i impulsa la Comissió del Ferro per coordinar les activitats relacionades amb la projecció metal·lúrgica del municipi

Redacció
08 d'octubre del 2012
Biennal del Metall a Campdevànol.
Biennal del Metall a Campdevànol. | Adrià Costa
Biennal del Metall a Campdevànol. Foto: Adrià Costa

Campdevànol va viure aquest cap de setmana la primera edició de la Biennal del Metall. Un certamen, que ha substituït en el calendari festiu el Campodavandali, i que ha coincidit amb l'admissió del municipi com a membre de ple dret al Cercle Europeu de Ciutats del Metall (Ring of the European Cities of Iron Works, en anglès).

Durant tres dies el ferro ha estat el gran protagonista al centre del municipi. L'alcalde Joan Manso en realitza una valoració molt positiva tant per assistència com per haver apostat per una “fira totalment diferent”. En aquest sentit destaca l'èxit de les demostracions de forja comentada, les visites guiades a Comforsa –per primera vegada a la història el públic va poder veure l'empresa en funcionament- o unes visites teatralitzades que van fer el ple. Per Manso, la ubicació de la Biennal del Metall, repartida entre les places de Campdevànol també va ser molt encertada.

Poques hores després d'acabar la primera edició, l'Ajuntament ja pensa en la biennal del 2014. De fet, en els propers dies es constituirà la Comissió del Ferro que no només servirà per organitzar el proper certamen sinó per coordinadar totes les activitats relacionades amb la projecció metal·lúrgica del municipi. De fet, de cara l'any vinent està previst assistir tant a l'assemblea del Cercle Europeu de Ciutats del Metall a Bienno com a la Biennal Europea de l'Art Fabril, que se celebra els anys senars a Stia, a la Toscana italiana.

Biennal del Metall a Campdevànol. Foto: Adrià Costa